Sjuk, någon?

Ugh, vilken jobbig dag. Jag duschade igår kväll men glömde (too much information, I know) att raka benen och jag skulle ju simma idag. Eftersom det är lite mer befolkat här än i Vadstena vill man ju inte känna sig dubbelt obekväm: i badkläder och orakade ben på varandra är alltså för mycket. Så jag ställde klockan på 6 så att jag kunde gå upp före alla andra för att ta en snabbis in i duschen. Snabbt som attan (för att inte ta slut på varmvatten eftersom både Horst och Justine duschar på morgonen) gick det och fort ut ur duschen. Eftersom jag inte vill gå halvnäck genom korridoren (någon kanske vaknar) så fick jag torka av mig och klä på mig inne i det superfuktiga badrummet. Vanligtvis blir man väldigt torr om benen efter man rakat sig så man måste smörja in sig med lotion, men det fick ju vänta. Så jag torkar av benen med en sträv handduk, AJ valfritt svärord!!!!!!!! På med jeansen i alla fall. Det är förens ungefär en kvart senare när jag ska smörja in benen som jag märker att jag har sår på benen. Över hela mitt högra ben har jag sår med massa trevligt torkat blod. Toppen. Alltså, när jag drog handduken över måste jag ha dragit med massa hud. Nice. Så jag har varit superöm hela dagen.

Så.... när Horst och Justine kommer in i köket vid halv sju så visar det sig att de varit uppe hela natten med Kate som spytt var och varannan timme. Där sprack min dag. Snabbt fick jag köra in Fergus, stannade förbi Paperplus för att köpa ett frimärke och sen tillbaka hit för att byta av Horst och Justine. Kate sov när jag kom men hon vaknade straxt över tio och sen dess har jag fått sitta med henne i sängen och i vardagsrummet. Det var verkligen synd om henne, någon slags maginfluensa har hon fått. Inge roligt, stackaren. Så det blev lite spyor hit och dit. När Horst och Justine kom tillbaka kl halv fyra började hon kvickna till. Jag hoppas hon mår bra inatt och imorgon så att det inte blir något långvarigt, det är inte lätt i den åldern.

Nu kommer dagens ilandsproblem, förbered er! När jag köpte frimärket så satte tanten frimärket mellan Air Mail klistermärket och pappret klistermärket satt på. Alltså, när jag tog bort frimärket gick det ju sönder. IDIOT (tanten)! Så jag ska in imorgon och skälla.


Att Horst är tillbaka är inget trevligt heller, han har varit här i knappt 48 timmar och jag är redan trött på honom. GRRR


Det här ville jag göra, vilken dröm, det var för bra för att vara sant. Givetvis är kursen måndag - torsdag mellan nio och fyra, när jag jobbar. BLÄ!


Slutsats? IDAG SÖG! Det enda som kan göra allt värre är om jag vaknar om ett par timmar och märker att Kate har smittat mig...

Blaha

Har som vanligt inte mycket att säga. Fotografi-kursen var trevlig så den kommer bli lyckad, teckningskursen måste jag tyvärr avsluta... men jag får i vilket fall $85 till sparkontot, det får finansiera min uppkommande semester! Har nämligen fått en veckas semester i början av September. Horst och Justine vill ta lite ledigt så då får jag också göra det... förmodligen åker jag ner till Christchurch ett par dagar och besöker Edoras.

Horst kommer tillbaka idag, han är på väg till Nelson från Auckland nu så Justine ska hämta honom vid fyra. Stackaren kommer dock hem till en function. Så fort han är upphämtad ska de båda iväg och förbereda för deras första catering.
Han har ju inte varit här på över tre veckor, jag hoppas han kommer tillbaka som en mer ödmjuk man, nu när han träffat sin son för första gången på ett och ett halvt år. Lite deprimerad lär han nog vara  när han kommer tillbaka till ett hushåll där han inte kan laga kött varje dag... jag tycker det ska bli skönt att slippa laga middag i alla fall.

Åkte ut till Rabbit island igår (igen) för att gå en långpromenad längs stranden. Kameran följde med förstås. Till skillnad från när jag varit där förut var det nu högvatten. Detta resulterade i att det låg MÄNGDER med snäckor överallt. Många av dem var fortfarande stängda så de låg lite krabater i många av dem. Alla låg i klungor så det såg nästan overkligt ut, som att man köpt en påse exotiska snäckor och bara hällt ut ungefär. Såg även mina vänner ostronätarna.


  
 

Nu ska jag återgå till min bok. Läste boken Out av Natsuo Kirino för ett par veckor sedan och var helt förtrollad, nu läser jag hennes andra bok Grotesque. Tyvärr är de här två hennes enda översatta böcker, jag som vill läsa mer! Lyckligtvis är den här ganska tjock, ca 450 sidor men jag lär ha läst ut den innan nästa helg. Löjligt spännande.



Läskigt, patetiskt, sjukt...

Så jag gjorde det mamma rådde mig att göra: läs på DNs hemsida för nyheter. Trampar över den här artikeln och blir riktigt äcklad.

"Partyelit glider ovan krisen"

Nu behöver jag varva ner, sätter på Charlies Änglar så kanske jag känner mig bättre...

Efter lång längtan...

Ikväll börjar min första kvällskurs, jippi! Gud vad jag har längtat efter det, anmälde mig för över en månad sedan... Digital Photography är det ikväll, Re-creational Painting imorgon. Håll tummarna för mig.

I övrigt finns det typ inget annat säga, barnen har börjat skolan igen så gamla rutinen rullar på. Horst kommer tillbaka från Tyskland på söndag. Charlies Änglar DVDn fungerade på dvd-spelaren så jag behöver inte bli frustrerad på den. Nu är klockan tjugo över nio på morgonen och jag ska gå ut i solen och ta en cyckeltur med Misbe.

Uppdaterar om kurserna senare eller jmorgon. :-)
Tills dess, några helt fantastiska himmelbilder, måndag morgon var det...

  
 

(PS. Hilding, du är efterbliven. Staden är Nelson, bredvid Nelson ligger Richmond och jag bor i Appleby som ligger precis utanför Richmond. Appleby = Härsnäs, Richmond = Mantorp och Nelson = Mjölby. Ungefär! Allting är samma "kommun", det tar ungefär 25 min att komma in till Nelson city. Kom in på Skype!)


Äntligen!

Det var på tiden, äntligen fungerar Internet som vanligt. Justine ringde Telecom (som leverar internet) för att fråga vad som hänt, tydligen var det som Justine redan gissat: den här månadens internetförbrukning var nådd. Jaha? Ni förstår, här på Nya Zeeland har man inte obegränsat Internet, man har en viss tillåten förbrukning. Det innebär att YouTube i princip är out of the question för det tar mycket. Suck. Den 18e varje månad återställs allt. Justine beställde något som skulle hjälpa mig/oss hålla koll på hur mycket man förbrukat så att man vet hur mycket man har kvar osv osv. Vi får väll se hur det blir.

Nu kommer alla bilder jag inte kunnat lägga upp.

 
Den här fågeln ser man lite då och då, Mats; vad är det för något?

  
Från när vi var i Mapua i måndags. Barnen på bild (inte så bra jag vet). Nummer två är en mås, det kryllar alltid av måsar vid vattnet. Sista bilden är en sjöhäst inne på akvariet, de är sådana löjligt charmiga djur och väldigt underhållande att titta på. Jag undrar om man kan ha sådana hemma i ett akvarium...

   
Fuchsia Walkway från i tisdags. Första bilden är för att visa hur det ser ut på sådana här "bush walkways". Av någon anledning visar båda bilder en rak stig, vilket den är typ aldrig. De sista två bilderna är utsikten!


Några bilder på himlen som häpnar flera gånger i veckan.
   

Gick upp till Center of New Zealand igår, återigen var utsikten strålande.
  

PUST! Det får räcka för idag. :-)
När jag/vi hyr film så hyr vi på United Video. Jag var inne där i Nelson igår och de hade utförsäljning av DVDer. $4 st, superbra. Köpte Charlie's Angels, det står på DVD: "WARNING NTSC IMPORT This DVD will only play on a MULTI ZONE PLAYER not a zone free or de-zoned player." Ok tänker jag, får väll titta på datorn om den inte funkar i DVD-spelaren. FEL! DVDen går inte att spela i datorn heller, fatta min frustration. Inte för att jag slösat $4 utan för att DVDn ligger på byrån och jag kan inte se den. Morr.
Jag får väll se de andra DVDerna jag köpte, Elizabethtown och The Calcium Kid.

PS. Mamma du ska se "Keeping Mum", du kommer älska den!

Tröööööögt

Internet har den senaste veckan varit helt åt helsike så jag har inte kunnat besöka några hemsidor alls, grr. Har knappt lyckats kolla mailen, kunde inte lägga upp blogginlägget jag skrev igår men här är det. Skrevs under dagen i onsdags. (Det blir tyvärr inga bilder som jag planerat eftersom Internet är alldeles för segt, skulle bara krasha).



I måndags hade jag den första riktigt bra dagen med barnen. Vi åkte till Mapua (miniby) som ligger ungefär 20 minuters bildväg från oss. Där har de ett akvarium och några caféer längs havet i den vik där det ligger. Vi spenderade några timmar där. Satt ute i solen och åt lunch, gick ner på stranden en stund och sedan upp till akvariet. Jag hade kul med dem för en gångs skull. På vägen tillbaka somnade båda i bilen och på kvällen introducerade jag "magic". Magic är när man filma och klipper så att det ser ut som att man försvinner. De var väldigt förtjusta. Det blev en tolv timmars dag för mig! Justine kom hem sent. Gissa om jag var trött.

Igår klättrade jag i berg igen. Fuchsia Walkway ledde mig upp på toppen där utsikten var häpnadsväckande. Jag gjorde en liten video precis när jag kommit upp men som sagt, Internet suger just nu så jag kan inte lägga upp den på YouTube Två timmar tog det i vilket fall. Jag spenderade alltså min lediga tid på att klättra i berg haha (Justine hade barnen).

Jag belönade mig själv med sushi. Sushistället i Richmond Mall är jättebra. Det är som ett snabbmatsstället, man köper färdiglagad sushi som ligger i plastkartonger. De sorter jag har köpt (åt även på min födelsedag) är California Rolls (8 bitar) och Salmon Rolls (4 bitar). $13 kost det bara, det är 5 kr biten! Superbilligt och mycket godare än det man köper hemma. Riset är perfekt, mums.

Ikäll ska jag ÄNTLIGEN se Harry Potter! Suck, två års väntan och jag lär inte gilla den mer än någon annan film jag sett men ändå. Spännande



Harry Potter var sisådär, som vanligt alltså. Ändå väldigt rättvis mot boken vilket de sällan är. More later!

Här river vi comfortzones

Ok, jag vet inte vart jag ska börja riktigt. Erin är en jättesöt tjej (25) som jobbar på restaurangen, administrativt arbete. Hon och hennes syster Jessica (23) bor här i Appleby med sina föräldrar, de kommer från Kalifornien. För ett par veckor sedan frågade Erin om jag ville hänga med henne och Jessica ut på någon "singles night" inne i Nelson, desperat efter ett socialt liv tackar jag självklart ja. Inte hade jag en aning om vad det var för något men en upplevelse skulle det bli tänkte jag. Så i måndags ringde Erin och dubbelkollade att jag fortfarande var på och visst var jag det. Pickup kl 6, fortfarande utan att veta vad någonting innebar...


Så igår (lördag) blev jag hämtad kl 6 av Erin och Jessica, vi åkte in till Nelson och diskuterade vad vi skulle göra, de verkade inte heller helt insatta på vad "singles night" innebar. Singles Night = Speeddating. SPEEDDATING!!! Jag var nästan gråtfärdig, så vi satt och fnittrade för att peppa upp oss själva. Jessicas kompis Brian var också där. Vi var först på plats så vi fick varsitt bord bredvid varandra och en lapp med kolumner som sa "Name and number" (killens namn och hans tilldelade nummer), "Yes or No" (ifall man var intresserad) och "Comments". Så tjejerna skulle sitta och killarna (ok, männen) skulle gå runt. Har ni sett det här på film eller TV så vet ni ungefär hur det var. Så fyra minuter pratstund och sedan skulle man bestämma om man gillade människan eller inte. Ehhhhh. Om båda skrev in "Yes" på varandra så får man ett mail med den personens e-mail och nummer. Oj.


Så enligt Erin var åldergräns mellan 18-30 vilket HADE varit bra, men jag tvivlar starkt på att de höll det. En gubbe som gillade Erin (creepy, känslorna var givetvis inte besvarade) sa att han var 47 så... mm. Det var... intressant. Vi var 19 personer totalt. Det visade sig att alla hade typ blivit dragna dit av "någon annan" så alla tyckte det var konstigt. Visst var det knäppt. Erin gillade Zane som var rugbyspelare, Jessica gillade Hamish (som senare "hängde" med oss hela kvällen) och jag tyckte alla var för gamla för att kunna ses som en bra kontakt in i Nelsons sociala nätverk. Men det var ju ganska kul ändå.


Runt halv nio gick vi till Shark Club där man spelar biljard, Jessicas kompis Brian är typ halvproffsig i biljard och Erin och Jessica gillar att spela så där var vi ett tag tillsammans med Hamish-snubben och Chris som också kom från speeddating-saken. Även Erins kompis Ashley hängde på. Runt elva gick vi vidare till ett annat ställe som heter Little Rock, där spelade de äckligt hög musik och alla dansade, det var skitkul att titta på. Folk har inga hämningar ibland! HAHA


Det slutade med att vi lämnade Nelson vid halv två... jag låg i sängen halv tre och kunde inte sova för min blåsa gör uppror mot mig för tillfället. Halv sju vaknade jag och kan inte somna om så då gick jag upp efter tre timmars sömn. Gäsp. Så ut till SPCA idag! Det var uppiggande dock, jag älskar SPCA.


Nu är kl snart ett och jag måste ta en tupplur om jag ska orka resten av dagen.


Jag följer mönstret

De flesta som startar blogg tröttnar efter ett tag, man orkar liksom inte skriva mer. För mig är det en blandning, jag VILL jättegärna skriva det är bara att jag känner tidsbrist. När jag väl får tid vill jag bara varva ner och då orkar jag inte tänka på bloggen. Jag vill också veta vad som händer hemma och hos alla andra!

Ok, jag ska bättra mig, jag lovar. Barnen har lov en vecka till sen börjar de skolan igen och jag ska sluta SPCA på måndagar så att jag har lite mer tid att ladda batterierna för just nu är det full rulle. Så jag ska bli bättre, senare.


Jättesuck + lycka = väldigt långt inlägg

Sitter här vid köksbordet, kl är halv fem och jag är helt slutkörd. Vill lägga mig ner och dö ungefär. Upp kl 7 i morse, iväg kl halv nio med Kate och Fergus. Fergus till skola och sedan Kate in till Richmond mall för att köpa present till Fergus kompis som har födelsedagskalas på söndag... Underhålla Kate en stund, kl 10 åkte vi tillbaka till Richmond School (där Fergus går) för att i gymnastiksalen ha terminsavslutning för alla dagisbarn. Vid kvart i tolv var det vidare in till mataffärn och handla mat med Kate. Jag vet verkligen varför jag inte tar med mig barnen och handlar nu! Även om Kate ändå uppförde sig OK så är det rätt påfrestande att se efter henne, försöka ta sig framåt och hitta allt man sa ha på samma gång... efter en timme kom vi ut, var tillbaka här vid kvart i ett, snabb lunch för oss båda sedan hänga tvätt och börja städa och göra iordning för gäster som kommer ikväll. Halv tre åker vi tillbaka in till Richmond och hämtar Fergus. Det är aldrig roligt, att få Kate och Fergus som springer åt vart sitt håll i lekparken (på skolgården) att komma  med är en mardröm ibland. De senaste två veckorna har jag gett upp att försöka få med dem. Jag tar med mig en bok, sitter på bänken och läser 20-30min när de flesta barnen har gått och det är enklare att få med dem båda. Notera enklare, inte enkelt. Var jag så här svår att få med hem från fritids??? Jisses.
Anyways, tillbaka hit och fixa det sista. Har nu satt mig ner ordentligt för första gången på hela dagen. Justine kommer nu, klockan fem...

Lördag morgon
Fick avsluta där när Justine kom. Vi började laga mat och få barnen in i duschen osv osv. Jag hoppade in i duschen och sen fick  vi gäster från Christchurch (Justines vän Vicky, hennes partner och hennes son) när jag krånglade med mamma på Skype. Eughh... Ok så göra mig iordning för kl nio var jag inbjuden hem till Danielle som jag inte berättat om. Träffade Danielle i måndags på SPCA, visade sig att även hon är ny i Nelson, flyttade precis hit med sin pojkvän från Auckland. Hon är utbildad zoolog men fortfarande arbetslös så hon arbetar ganska mycket på SPCA. Hon och hennes pojkvän försökte samla folk för att träffas hos dem för att lära känna Nelson-bor. Även hon klagade på att det inte verkar finnas så många unga häromkring. Så utan att veta vad jag gav mig in på körde jag hem till henne igår kl nio.
Det blev väldigt lyckat i slutändan! Danielles kompis från Auckland var där (och hälsade på), hon var jättetrevlig och rolig. Danielles kompis Lee som också precis flyttat ner till Nelson var väldigt spontan och hade bjudit in alla han träffat i princip, haha. Så några arbetskamrater till honom kom. Det roliga var att han hade träffat en tjej på något tax refunds ställe (är det bank?? Vet inte). Han hade i vilket fall börjat snacka med henne och de båda hade klagat på att det va tråkigt så han hade bjudit in henne. Alice hette hon och världens trevligaste tjej(/kvinna?!). Väldigt intressant också, hon var munk i tre år, hela buddistmunk köret alltså. Jättefascinerande, hon hade hoppat av för att henne sprituella ledare hade sagt att hon hade annat att "accomplish in her life". Hon var tydligen 31 så inte jätteung men ung till sinnet och hur underbar som helst. Hon bor tillsammans med Sara (24 år, från Conneticut) ute i Kaiteriteri och jag hade jättetrevligt med dem. Utbytte mailadresser och telefonnummer. Jippi! Speciellt med Sara hade jag roligt med, vi var lika to say the least...

- Gillar Harry Potter CHECK
- Avgudar Sagan om Ringen CHECK
- Gillar att teckna/måla CHECK
- Vegetarian CHECK

Tyvärr åker hon till staterna nästa vecka, familjegrejjer tydligen, men hon kommer tillbaka den 17 augusti så jag har förhoppningar.

Så för att sumera allt så hade jag en lyckad kväll trots den hårda dagen. Kom tillbaka efter midnatt och nu sitter jag här kl 9 och har lite fri tid fram tills tolv då jag ska hämta Fergus. Måste hitta på något att göra med honom...

RSS 2.0