Kortis


Sammanfattning

Ok, jag är lite seg med att skriva men det finns inte så överdrivet mycket tid (mamma!!!). Jag når aldrig upp till 30 timmars vecka men det känns inte som jag gör annat än ser efter ungarna.


Vi såg The Libertine i onsdags, varning! Johnny Depp är begåvad och allt det där men det var ingen höjdare till film, ugh. Lånade också The Beach så den såg jag igårkväll efter barnen gått och lagt sig (Justine och Horst hade en sen function). Den var väll också sisådär... inte min typ av film precis.

Jag fick en hel del gjort i torsdags, det var tillfredställande. Äntligen inhandlade jag en sån där multikontaktgrejj. Jag har levt med bara två uttag sen jag kom hit, inte lätt! Köpte också ett 20- pack med trägalgar så jag slipper plastgalgarna jag fått stå ut med. Tredje köpet var en webcam, en väldigt billig sådan vilket förvånade mig. Bara $19, så nu kan jag använda webcam på Skype eller MSN. Så Hilding kom in!


Andra dagen på SPCA i torsdags också, det var trevligt. Jag fick ta hand om The Cattery (där de har katterna som är redo för adoption) helt själv. Byta kattlådorna, vattenskålarna, skrubba golvet, diska matskålar osv osv... En katt är så underbar, hon är allt som en katt inte borde vara; jättesällskaplig! Så fort man kommer in vill hon upp i famnen och tar man inte upp henne ser hon till att hamna där i alla fall. Hon är väldigt försiktig också, inte klättra upp längs benet med klorna eller något utan väldigt varsamt hoppa upp i famnen alternativt klättra ner från en hylla. När jag tog upp och kelade med henne spann hon jättemycket och tryckte sig mot bröstet och njöt. Givetvis föll jag för hennes charm direkt och ville bara stoppa in henne innanför tröjan och ta med tillbaka hit (kunde jag ha gjort med tanke på hennes storlek). En av de anställda på SPCA som introducerat mig heter Carmen, hon sa att den här katten blev adopterad av en familj men tillbakalämnad efter två dagar för att hon var "too much for them". WHAT THE ****???!!! Hur i valfritt svärord kan man inte älska denna lilla varelse? Hon var inte påstridig, överaktiv eller något som en katt kan vara. Hon var lugn och ville bara ha kärlek. Blir arg när jag tänker på det, hon förtjänar en jättebra familj så jag hoppas någon blir lika kär i henne som jag är.

   Sista timmen gick jag runt bland "lantisdjuren" med en figur som heter Andrew, han är väldigt speciell men mycket snäll. Så jag hjälpte honom med kaninerna och hönsen och han visade mig fåren, korna och getterna. Det var angenämt.


Så igår hade jag (som sagt) hand om barnen tills läggedags. Suck det var inte lyckat den här gången heller. Men nu för att de bara småbråkade till och från hela tiden. Det spelade ingen roll hur arg jag blev (jag skrek inte mamma) Fergus småler och ser jättenöjd ut med sig själv varje gång han gör något han inte ska göra och jag säger till honom. ARGHHHGGGHH!!!! *svordomar*


Ikväll ska jag se Angels and Demons på bio, tänkte ta mig ut till The Warehouse (where everyone gets a bargain!) i Nelson idag också. Behöver lite mer saker till mitt rum. Ok nu sätter vi punkt här.

6 timmar senare...

Ok inte riktigt punkt, jag kände för ett videodaboksinlägg så nu kommer det också.


Bilderbilderbilder (...)

Det är jobbigt att lägga upp bilder här för det tar sådan tid för dem att ladda. Första omgången här är i lite mindre storlek än vanligt helt enkelt för att spara tålamod. Tog bilderna i torsdags, himlen var jättehäftig!!!

   
  

Följande bilder är från i lördags när jag var på Rabbit Island och tog det lugnt. Mycket blått!

  

  

Sååå, kanske ska jag nämna lite snabbt att jag var inne på SPCA idag. Det var roligt. Fick en lite rundtur och så började jag jobba med en kvinna bland de katter som är färdiga för adoption. Så det var att städa ut och göra iordning. Jag ser fram emot torsdag när jag får börja jobba lite mer ordentligt. Men helst vill jag väll egentligen kela med katterna! Så fort jag ser dem så inser jag hur mycket en del av mig katter är och hur äckligt mycket jag saknar att ha dem omkring mig (försöker inte tänka på Lancelot för då kommer jag börja gråta). Jag älskar verkligen katter, punkti. Först nu inser jag vilken kattperson jag är.

Ajja, nu ska jag och Horst se någon film sen ska jag prata med mamma. Yay!

Så kom födelsedagen

Ja, så igår var min födelsedag. Det var minst sagt intressant. På förmiddagen gick allt bra, eller snarare allt gick bra fram tills kl fyra då jag kom tillbaka från Rabbit Island. Jag satte då ihop den här videon, det blev lite sent igår att lägga upp den så den kommer nu.



Men det intressanta hände först efter jag gjort den här videon. Vi skulle åkt ut till Quiz Night vid halv 7, vi lämnade huset kl 5 och åkte till Lisa. Där lagade Horst mat till oss (Lisa samt hennes sambo och kompis). Vid halv 7 så åkte vi till Fergus skola där Quiz Night skulle vara. Det var väldigt mycket folk. Det satt folk runt bord, dessa bord var lag då. Förutom gänget som kom från Lisa så kom tre andra av Lisas kompisar så vi var totalt åtta stycken. Åtta rundor med frågor och annat blev det. Tillsammans med det var det Silent Auction så man gick runt och  kunde skriva sitt namn på olika saker som auktionerades ut. Jag skrev upp mig på en lapp där det stod "Box of Apples", mitt bud var $9. Mot kvällens slut visade det sig att jag vunnit, jippi! Till min stora förvåning är "Box of Apples" egentligen en flyttkartong/banankartong full med äpplen! Så nu kan jag äta så jag storknar. Det var roligt. Men i övrigt var kvällen ganska långtråkig. Lisas kompisar var väll inte riktigt min kopp kaffe.
Vid tjugo i elva visade det sig att kvällen inte tog slut där utan vi skulle ut till Fran som hade en lite fest hemma hos sig. Fran jobbar också på restuarangen och Lisa ville titta förbi för att inte vara oartig. Suck. Eftersom jag var den enda som inte drack fick jag ju chafförjobbet, man tycker det jobbet ger en makt att säga nej men icke. Så iväg till Fran bar det av. Det var mycket folk där men Lisa sa att vi bara skulle titta förbi en snabbis. Jag och Horst gick runt i huset och tittade oss omkring, inne i ett rum låg Lisas hund och lekte med något ben, en liten Jack Russell var det. Djurkär som jag är ville jag ju gå fram och hälsa. Horst tyckte jag skulle göra det så ovetandes om vad som komma skall går jag fram, sätter mig och sträcker fram handen lite lätt för att hälsa. PANG! Så biter hundjäveln fingret av mig, nästan. Det börjar blöda som bara den så Horst gick hämtade Fran och hon fick plåstra om mig inne i badrummet. Hon bad om ursäkt så det var väll bra, men hon ursäktade hunden med att han aldrig bitit någon förut och att han var lite känslig eftersom det var så mycket folk i hemmet. Jaja tänkte jag, gjort är gjort. Horst blev rätt förbannad och konstaterade att hade Misbe bitit någon hade han haft ihjäl henne. Det kändes skönt att han blev arg eftersom jag inte hade förmågan att bli det. Framåt midnatt åkte vi äntligen och jag ringde mamma som direkt konstaterade att jag måste till doktorn. Så nu på förmiddagen idag (söndag) åkte jag in till Nelson Hospital, fick gå in på akuten. Fyllde i några papper och 45min senare fick jag komma till en sköterska som gjorde rent såret och plåstrade om mig. Ush det var lite äckligt. Hon sa att hon inte ville sy eftersom det inte hjälper så mycket när man blir djurbiten. Men en stelkrampsspruta fick jag och ett recept på pencillin som jag ska ta ut och käka i en vecka. Nice. Så kan det gå.

Frostig midsommar

Jag vaknar till strålande sol, jag tittar ut genom fönstret och möts av årets tjockaste froststäcke. Blä. Det är svinkallt med andra ord och mitt rum, fuktigt som det är, är också svinkallt. Ugh. Midsommar i Nya Zeeland.
Justine åker till Queenstown i eftermiddag och kommer inte tillbaka förens på tisdag. Så det är bara jag och Horst fram tills måndag eftermiddag när jag hämtar Kate och Fergus. Intressant. Plus att Justine tar bilen till Christchurch så jag ska lära mig köra vanen i helgen. GULP! Jag provkörde idag till restuarange. Vans = monster. Jag måste lära mig köra den för annars kommer jag inte in till SPCA på måndag och jag måste hämta Kate från dagis på tisdag för Horst har en stor function. Jaja. Bara jag och andra överlever är jag nöjd. 

Sååå... igår blev en lååååång dag. Längs vägen in mot centrum åker man förbi ett lite roligt hus (taket är som på en borg, med "taggar", vet inte hur jag ska förklara), det är i vilket fall en antikhandel. Utanför på själv "trädgården" har de massa saker som de säljer, bland annat har de en svensk flagga som ligger slängd över något. Jag har stirrat på den där VARJE gång jag åkt förbi sen jag kom hit. Det är ungefär fyra gånger om dagen det. Den senaste veckan har jag funderat på att stanna och gå in och fråga varför de har en svensk flagga. Jag har givetvis skjutit upp besöket men idag bestämde jag mig för att gå in. Svaret var inte så upphetsande direkt. Tydligen hade ägaren bara en massa olika sorters flaggor. Svenska flaggan får sitta kvar ute så jag får se den varje dag, den kostade $49 (ca 230kr) så jag hoppar över att köpa den, men det var frestande!

Efter jag hämtat Kate gick tiden extra segt fram tills vi skulle hämta Fergus kl tre. Eftersom det var "Fergus dag" så hade Justine tipsat om att vi kunde åka till ett ställe som heter Chipmunks så det bestämde jag att vi skulle göra. Chipmunks är något slags inomhus lekplats inne i Nelson, det är en kedja och finns i hela Nya Zeeland (och Australien enligt hemsidan). Vi var där från kvart i fyra till kvart i fem. Suck. De fick leka runt medan jag satt i caféområdet och häckade. Tog med en bok jag lånat på biblioteket men den var inge vidare. Till slut åkte vi därifrån och kom tillbaka till huset någon gång efter fem. Då skulle barnen duscha, JISSES vilket drama det blev! Allt gick bra med Kate men grr för Fergus. Han hade fått en blåsa på tån efter att ha sprungit runt på Chipmunks. Så innan vi ens närmat oss duschen börjar han stortjuta och säger att hans blåsa kommer göra jätteont när han går in duschen. Det följs av ungefär en halvtimmes desperata försök (från min sida) att få in honom i duschen. Jag gör allt enligt den diplomatiska och pedagogiska barnboken men inget funkar (allt från att jag försöker lugna honom till att jag erbjuder honom att ta av mig byxorna och bära in honom i duschen så att han inte behöver stå på blåsan). Det slutar med att jag tvättar honom med en blöt trasa. SUCK! Sen ville han inte ha sin mat heller, rester från soppan men det dög inte. Hans tur att försöka med allt i ursäkternas bok "I don't like soup", "I've had this soup before and I didn't like it. "We had it with Franzi about ten times" "I had this soup for lunch and I don't want it again". Större suck. Detta slutade med att han gick och la sig när jag gav Misbe mat och hann somna innan jag hittade honom. I kontrast till detta kvällsdrama med honom gick det bra med Kate. Horst och Justine kom tillbaka vid tjugo i åtta och sen satt jag på Skype till över nio men ingen kom in! Vad gör ni hemma i Sverige? :-P

Glad midsommar!


Nu kommer det

Nu har Justines bilder äntligen överförts till dator. :-)

1, Semestern i Takaka, middag (med Justines föräldrar). 2, Pohara Beach i Takaka. 2, Kaiteriteri där jag tog måsbilden
  

Så det ni har väntat på haha! Bergsklättringen. Tyvärr blev Justines bild som skulle visa hur brant det var inte så bra, jag har trixat till den lite så om ni tittar ordentligt ni kanske kan se. Den första bilden tog vi på vägen tillbaka till bilen. Vi tror att vi besteg det högra berget där, även om det inte var just det berget så ger det er en idé om vad vi faktiskt gjorde...


    
  
Bild 3 är den första vi tog när vi sitter på ett fallet träd uppe på toppen. Horsts min på bild 4 är oslagbar. De sista två bilderna är tagna på vägen ner vilket ni kanske kunde lista ut eftersom jag är byxlös på den sista... :-P Så se till att ni får er ett gott skratt nu! HAHA 

Morgonens fotoskörd

Första bilden tog jag i helgen, visst är himlen häftig?! De andra bilderna tog jag i morse när jag kom tillbaka från att ha lämnat Kate och Fergus. Gissa vad de två sista bilderna är för något...

  
 

PS. Mamma: Ledigt så mycket för volontärarbetet? Volontärarbetet kommer ta upp all min ledig tid förutom kvällarna :-P Jag tar volontärarbetet de förmiddagar när jag inte kör barnen till skolan för då gör Keith det.

Så går vi vidare

Mr Bounce & Mr Clumsy, dessa två böcker har jag världens lust att slänga i brasan, FY FAN! Har läst och hört och dessa för många gånger nu, jag blir galen. Vissa böcker borde förbjudas. Alexandra kan jag ju vägra läsa något för men hon är ju min syster, jag kan ju inte riktigt göra likadant mot Kate och Fergus, inte än i vilket fall.


Suck, förutom det så går det ganska bra här. Det är knäppt hur fort en människa ändå vänjer sig vid en "livsstil". Allt känns ganska normalt nu, efter bara tre veckor. Blir väll lite smårädd när jag tänker att jag kommer göra allt det här varje dag i 50 veckor till... men nya aktiviteter är på väg. På måndag börjar jag på SPCA, jippi! Var inne och anmälde mig idag, det kändes väldigt seriöst och allvarligt, gulp. Hoppas det går bra, jag ser i vilket fall fram emot det. Jag kommer jobba måndag, torsdag och söndag 9-12. Det blir ganska mycket. Sen börjar jag ju kurserna tisdag och torsdag kväll om en månad... det blir full rulle, det måste bli bra annars vet jag inte vad jag gör.


Ok så angående mina kläder för er som är intresserade. De nya skorna blev i alla fall ett par stövlar med lagom klack. Det andra paret var också stövlar med kilklack, de var rätt coola men kedjan var sönder så jag fick gå in och lämna tillbaka dem inne i Nelson idag. Istället inhandlade jag ett par promenadskor (mamma du vet vad jag menar!) så jag är överlycklig. Jag har inte haft sådana skor sen jag var ganska liten. Jag har sett dem hemma men bara i barnstorlekar, nu fanns de i vuxenstorlek så jag var jätteglad.. Svarta läderskor för bara $5 mer än de jag lämnade tillbaka. Så nu blir det inga mer skor på ett tag.


Var också inne på EB Games och frågade om The Sims 3, om jag köper det och provar det på datorn och det inte funkar så får jag lämna tillbaka det, trots bruten förpackning och allt så det kändes bra. Jag funderar på om jag ska köpa det eller inte lite senare... jag är inte så upphetsad över det men man vill ju ha i alla fall. Är man Sims fan så kan man ju inte säga att man inte har The Sims 3. Vi får se...!


PS. Jag tror du gillar mina fågelbilder Hilding för det är det enda djuret jag tar kort på (korna var undantag), resten är bara natur. :-P


Kortis

Min första kväll ensam med barnen är nu över. De fick gå och lägga sig halv sju så det var väll inte jätteansträngande. Mer att jag fick laga middag själv andra kvällen i rad. Haha jag hade vita bönor till lunch och kidneybönor till middag ^^' Aj då, bönöverdos... Behöver ändå köpa järntabletter imorgon, jag börjar känna min brist på det.


Efter barnen gått och lagt sig såg jag Leon, The Professional. Jag hade gärna sett något annat, det var lite smått deprimerande. Eller i vilket fall ganska tungt.


Har också äntligen anmält mig till kurserna på Waimea Collage så jag börjar den 22 juli, eller runt då. "Re-creational painting for non-beginners" och "Digital Photography". Spännande! Svänger också förbi SPCA idag för att anmäla mig som volontär, pratade med dem igår. Håll tummarna för mig!

Nu ska jag ut och äta frukost.


Allmän babbel

Hm, ja jag är lite inaktiv med bloggandet nu jag vet. Helt enkelt för att det är så pass ansträngande att skriva ^^' Man måste ju leverera också, inte bara flumma på.

Mina dagar börjar bli rutinmässiga nu, jag har t o m ett schema jag följer. Jag hade helgen ledig dock, från lördag eftermiddag tills nu kl halv tio måndag. I lördags blev jag stolt över mig själv när jag tog bilen in till Nelson och hittade enda in i city, parkerade och hittade ut därifrån också! Jag som har noll lokalsinne. Mitt uppdrag i Nelson var att hitta skor eftersom det är löjligt trist att bara ha två par (jag räknar inte in mina sandaler eftersom det inte är säsong). Höll på att ramla ner i "köpa-sådant-jag-inte-behöver"- träsket när jag var inne i en affär och var på väg att köpa två par jeans för $99. Visst, jag behöver jeans eftersom jag har lämnat alla hemma men skor var mer akut. Det blev två par skor varav ena paret måste bytas då dragkedjan är paj. Båda skorna är stövlar för alla som är intresserade! *host*

Sen tillbringade jag hela kvällen själv här i huset. Från att jag kom tillbaka från Nelson vid fyra fram tills jag gick och la mig kl halv tolv. Horst och Justine hade någon "function" så de blev lite sena. Justine trodde att de skulle vara tillbaka vid nio men icke. Jag väntade ju på dem annars hade jag gått och lagt mig tidigare, Internet la ju av vid åtta. Fick i vilket fall chansen att läsa ut Angels & Demons, det var trevligt. En helt OK spännande bok, lite förutsägbar vid vissa tillfällen men ändå. Vill nu se filmen och hoppas på att kunna dra med mig Horst och Justine på onsdag. (Btw, Horst stack "Brida" av Paulo Coelho i näven på mig, är det något att läsa???)


Så igår söndag tog jag det rätt lugnt. Pratade med Hilding från dess att jag vaknade till kl 12. Efter det tog jag Justines cykel och cyklade ut till Rabbit Island. Jag har bara varit på ena sidan men nu cyklade jag rakt igenom den ut till andra änden som har en strand mot stilla havet. Det var jättefint! Tyvärr stannade jag inte så länge, dels för att det var en hel del folk där, dels för att jag var hungrig och dels för att jag ville ha hemresan bakom mig. Den var jobbig, motvind hela vägen tillbaka, raksträcka också. Värsta är ju egentligen inte att trampa utan att sitta på den förbaskade sadeln, AJ!

När jag kom tillbaka hade all tid i världen att skriva blogg eller skriva mail men jag hade inget inspiration alls. Helt tom i huvudet (som vanligt då). Suck. Jag borde gå och ringa SPCA och Waimea Collage om kurserna...


I lördags var det exakt ett år sedan jag tog studenten, det var lite deprimerande. Känner mig gammal, samtidigt som jag känner mig som ett barn som fyller 19 nu på lördag.  Ajja, solen är i alla fall tillbaka!


   

PS. Jag vet att horisonten är sne! Jag får väll hålla kameran helsnett så att det ser bra ut i datorn, för när jag tar bilden och i kameran ser allt normalt ut.


Liten ursäkt

Förlåt till alla som jag borde skriva till (Ellen, Hanna, Sabina, Jen, Johanna och Lizzie! Jag gör det så fort jag orkar, tills dess ett miniblogginlägg.
Hilding; gå in på Skype på kvällarna latmask! Du kan ha automatisk inloggning så behöver du inte ens komma ihåg att gå in.

Regn

Jag erkänner, vädret har varit uselt här den här veckan. Massor av regn, i jättemängder! Speciellt i natt så öppnade sig himlen och hävde ut sig halva stilla havet (tro mig, jag hörde allt). Så överallt är det massa jättepölar... kan inte vara bra för jorden, jag hoppas på bättre väder nästa vecka. Jag har ju velat cykla lite men det har inte riktigt vart läge för det.

By the way, mina skor är fortfarande blöta efter bergsklättringen i tisdags! Så jag springer runt i mina tygskor, i regnet och blask. Inte så bra. Tittar desperat efter stövlar (host mamma hindrade mig från att ta med mina host) men de enda som är snygga är svindyra, har hittat flera par men de ligger på mellan $100-$200 (500-1000kr), vissa ännu mer, det är lite över min budget om man säger så. Däremot inhandlade jag sulor till mina skor idag, sulor som stödjer mina halvplattfötter, beröm tack mamma!

Förresten, tack vare allt vatten strular Internet så det svajjar lite. Hmmm


Blaha

Ok, så jag frågade Justine om lakanen... (jag antog att det var Horsts gamla) det visade sig att hon köpt dem på rea och inte känt igen kanien som en Playboysymbol. Hon sa också att hon var förvånad att jag visste att det var Playboykanien! Haha hur kan man inte veta liksom? I vilket fall hade hon fått reda på det när en av hennes vänner kommit på besök och fått sova i lakanen, vännen hade genast känt igen kanien. Ajja, det är väll bara att skratta åt antar jag. Jag drömde inga mardrömmar tack och lov.

Igår (onsdag) var en full-igång dag. Efter jag hämtat Kate var det bara att sätta igång min stora städdag, så det var dammsuga (mattgolv är inte lätt) och städa badrummet och toaletten. Det var rätt kul att hålla igång så, jag frös ju i vilket fall inte. Omorganiserade deras handduksskåp också, det var väldigt tillfredsställande så nu är allt i prima ordning där med lappar och allt. Let's hope it stays that way.

Justine och Horst kom tillbaka kl fyra för att ta Fergus till ögondoktorn. Slutade med att jag hängde på för att när vi lämnat barnen hos Keith kunna åka och göra något. Vi åkte i vilket fall in till Nelson, åt på en thailändsk restuarang (jag tog med mig en "doggybag" för första gången, så lunch idag) och gick sedan till bion. På bion försökte jag förhandsbeställa biljetter till Harry Potter men se det gick inte, man kan tydligen inte förhandsbeställa förens tidigast en vecka i förväg... :-P Ociviliserat haha! Efter en massa fram och tillbaka diskusioner om vilken film vi skulle se blev det Bottle Shock
Den var väldigt rolig, eller i vilket fall underhållande. Mamma, du skulle älska den. Freddy Rogriguez är fortfarande lik pappa.

Apråpå pappa, här är bilder jag tog inne i Richmond. Det blev vad det blev. 
   

1, en del av Queen Street som löper genom hela Richmond city. Det finns en hel del affärer och sådant här i Richmond trots att det är så litet. Men de mesta ligger inne i...

2. ... Richmond mall som ni ser här. Ser rätt litet ut men det finns mycket där inne, större än någon galleria i Linköping, mindre än Ikano men ja lagom liksom.

3, Baksidan av Richmond Mall, eller en av dem. Här ligger Pak'nSave där jag handlar, billig matvarukedja, motsvarar väll Willy's kanske.

  
1, Baksidan av restuarangen, fick inte chansen att ta bild på framsidan, får lägga upp det senare. Här på baksidan är i vilket fall parken som Kate älskar att leka i.
2. Så här är lekparken och Kate.

  
Kunde inte låta bli att fotografera fåglar när jag får chansen. Ingen inspiration men whatever, det är kul!



Så det var det, for now. Jag vågade inte ta kort på skolan och dagiset, ser ju jättemistänksamt ut  :-P Kanske kommer bilder, senare..
Tills dess ska jag läsa Angels & Demons som FAKTISKT är spännande! Får vi se hur filmen blir sen.

                                  

Sova i synd

Okaj, så idag var det dags att byta lakan för första gången. Frågade Justine i morse vart dubbelsängslakanen låg och hon tog fram ett lakanset till mig, svart och vit randigt med någon figur på såg jag men tänkte inte mer på det. Sen kom jag tillbaka hit efter att ha kört in barnen till skola och dagis... dags att bädda sängen... DET ÄR PLAYBOY KANINER PÅ MITT NYA LAKAN!!! Såg ni? PLAYBOYKANIEN! I MIN säng! EWWWW Jag kände mig syndig och äcklig bara att ta i de där lakanen, ikväll ska jag sova i dem. Och det tar inte slut där, nej. Lakanen är inte silkiga eller bomull eller något, nae, det är FLANELL lakan. Hugh Hefner har smutsat ner sköna, underbara, oskyldiga flanelllakan med sin fula kanin. USH Gissa vem som kommer drömma mardrömmar inatt. Hjälp!!!

Pappa, tjatmåns, du får lite bilder på city imorgon.
PS. Hanna, vältränad? Haha Jag gör aldrig om den där bergsklättringen! Från och med nu blir det vanliga walkways. ;-)

Det värsta jag någonsin gjort

You won't believe me when I tell you. Jag gjorde världens sjukaste grej idag. Vaknade imorse, trodde det skulle vara ungefär samma dag som igår. Inget speciellt, allt normalt. Horst och Justine tar ledigt på tisdagar så jag visste att de skulle vara hemma. Horst föreslår att vi går på promenad med Misbe. En tretimmarspromenad efter vi lämnat barnen. OK säger jag utan att en kunna föreställa mig vad jag gav mig in på. Tåls att säga att idag har vädret varit uselt för en gångs skull, regnat hela natten, regnade på morgonen, molnen låg precis ovanför husen. Men jag säger ändå OK till en tretimmarspromenad. Det är bara början.

Vi ska ut till Stoke, jahaja det kan ju vara trevligt. Vi ska gå en "Walkway", Barnicoat Walkway. Jag har blivit varnad för sådana, Nya Zeeländska sådana dvs. Hört lite från Hanna och Jessica (;-)). Men det skulle väll bli en upplevelse tyckte jag. Vi kom fram, blött men jag var välklädd, ganska välklädd i vilket fall (Benvärmare, tjock tröja, tjock halsduk, vantar, regnjacka). Det börjar med en brant väg upp, helt OK. Lite brantare. Helt OK. Sen kommer en fin rak väg, kändes lite djungel. Vi kommer till en flod, vi går över, ganska spännande. Vi går några meter och behöver sedan korsa den igen. Sakta men säkert börjar vägen bli stig, stigen blir brantare men ännu anar vi inte vad som komma skall. Ungefär här försvinner mitt minne, jag minns inte riktigt den här biten, för traumatisk antar jag. Helt plötsligt är stigen 90 grader, vi KLÄTTRAR uppåt mellan stenar, träd, rötter och jord. Vi klättrar och klättrar och klättrar tills mina muskler inte klarar mer. Vi har nu klättrat i ungefär 50 minuter. Stegvis blivit blötare och blötare. Första vilan för hjärtat bankar i bröstet. Att klättra upp för ett berg är inget att leka med. Horst skrattar lite, vi är fortfarande ganska muntra. Mellan första vilan och slutet är ett rent och skärt helvete. Jag var så slut, så utpumpad att jag inte ens var arg på Horst för att ha dragit oss ut på det här. Justine gick på frustrationsenergi som fick henne uppåt, jag var för halvdöd för det. Det var tio stora steg upp och sen vila för mig, mjölksyra pumpar. Det värsta var att jag visste att det inte var någon idé att gå ner, det var bara att fortsätta och härda ut. Om min kropp klarar nivå 5, så var det här nivå 25 (elitidrottsman klarar nivå 20 med näppe). Så sjukt att jag inte hittar ord. Rena mardrömmen. Det tog aldrig slut heller, bara upp upp upp upp!!! Inte en del av mig var torr heller, det som kept me going var att jag i vilket fall inte frös. Efter närmare två timmar var vi uppe det vi kallade "toppen". Men jag hade redan genomlidit helvetets alla skärseldar kroppsmässigt. Det finns inga ord som beskriver denna kroppsliga utmattning. Jag bara skrattade, kunde inget annat göra.

Justine hade med kameran, så det finns en bild på oss på toppen. Lägger upp den när jag får den.


Sen var det ju resan neråt också. Nu fanns det inte en torr del kvar på mig. Jag trodde faktiskt resan ner skulle vara väldigt jobbig, men den var rätt okej. Efter att ha gått upp och upplevt skärselden var det en trevlig omväxling att vara på väg ner för denna 90 graders brantiga stig. Halkade ett par gånger men var lyckligtvis snabb med att ta tag i ett träd, annars hade jag kunnat halka ända ner till botten. Vi hjälptes åt ner helt enkelt. Och tillsammans var vi rätt förundrade över att vi gått UPP hela den vägen. Efter halvtid orkade jag inte med mina jeans längre. De bara halkade ner tillsammans med trosorna så jag sa delvis på skämt "I want to take my jeans of" Både Justine och Horst tyckte att jag skulle göra det (delvis för jag klagat över dem en bra bit). Så där, mitten av berget tar Hanna av sig jeansen och knyter dem runt midjan. Jag går i benvärmare och trosor resten av vägen ner. Det var 5 grader i luften men jag frös faktiskt inte, var väll för utmattad för att orka med att frysa. Skrattade ganska mycket på väg ner, kände mig verkligen löjlig. Horst skämtade om bild på Facebook (vi tog en bild faktiskt). Hehe

Efter totalt tre timmars bergsklättring var vi äntligen nere på marken. In i bilen och iväg åkte vi till dagis för att hämta Kate.


Den bergsklättring jag gjorde idag var förmodligen det värsta jag utsatt mig för fysiskt. Som sagt, inga ord beskriver det. Haha innan vi började sa jag "Det som inte dödar härdar!" Hmm, det hjälpte mig inte på vägen upp kan jag säga. Tillbaka i bilen tittade vi i den bok där Horst hittat vägen. Ok... VI GICK FEL! Vi gick inte någon Barnicoat Walkway, vi gick bara upp för ett berg. :-P Kill me now.


PS. Pappa, GUBBEN som sa det där om Drew Barrymore var mellan 45-55 år, så thanks but no thanks :-P


En gång till

Wow Karin, du var snabb där! :-D Här kommer en till video jag gjorde igår, eller ehh söndag eftermiddag min tid. Vi får se när jag får tillfälle att göra en igen, vill naturligtvis vara själv "hemma" när jag gör den, känns lite knäppt annars.



Såååå måndag idag, tänkte svänga förbi biblioteket för första gången, hoppas att det är gratis med lånekort här? ^^ Jag vet inte, det visar sig.
Btw jag behåller skorna, Justine tyckte det och de flesta av er var för så tja varför inte. De är ju redan inhandlade...

Ja eller nej?

Igår kände jag för att prata men eftersom det inte finns någon att prata med så tänkte jag på det där med videodagbok. Kanske ska man prova det? Jag gjorde ett försök, blev lite larvigt men det var värt ett försök. Är det något jag ska fortsätta med???

Cred

Ok, mer beröm till Horsts matlagning. Jag råkade köpa lite för mycket lök igår... så Horst gjorde en ny soppa med gul lök och purjolök. Jag gillar inte lök och jag gillar inte soppa men resultatet var underbart! WOW VILKEN GOD SOPPA! Jag var i extas, den bästa soppan jag ätit. Så gjorde han en sallad vid sidan om som jag hade tonfisk i, tummen upp för den också. Han hade balsvinäger i salladen vilket gjorde den toppen. Jag slängde i mig maten och blåste upp som en fisk förstås men jag var nöjd för det var gott. :-)

Kl är halv ett ungefär och jag är fri! JIPPI! Ledig fram tills måndag då jag hämtar barnen från skolan så nu ska jag njuta lite. Tänkte ta en dusch och åka in till Richmond, spendera pengar jag inte har eller nått.

Jag har inte använt mitt sim-kort sen jag kom hit förresten, så om någon (av okänd anledning) har skrivit sms till mig så har de inte kommit fram. Vill ni nå mig "akut" är mitt Nya Zeeländska nummer 0212 047899.
Så till er hemma, grattis på nationaldagen :-) Säger man så? Ajja, whoppi för Sverige i alla fall.

PS. Justine hade aldrig hört talas om IKEA eller H&M! :-O Gissa vilket chocktillstånd jag var i.

Thumb up

Igår (torsdag) gjorde Horst en jättegod middag! :-D Haha den var välkommen. Ris, kidneybönor, ärtor, broccoli och massa andra grönsaker i en röra med ett ägg/ost/tomatsås blandning in i ugnen. Mums. Ville bara säga det, eftersom det var något positivt och man måste försöka hålla sig positiv.

Vill också tillägga att jag diskuterat betalning med Justine och Horst, lite missnöjd är jag väll. $120 i veckan är ingen standard fast lön, det är bara om jag når 30 timmar, och min arbetstid börjar kl 12:30 när jag hämtar Kate fram tills dess Horst och Justine kommer hem. Vilket är mellan 16:30 och 17:30 Så vissa veckor kommer jag ha mindre betalt! En del sysslor ingår inte i arbetstid alltså vilket är lite surt. Vet inte om jag ska ta upp det med dem, jag vill inte verka girig. De arbetsdagar jag har haft har trots allt varit ganska långa. Jag går upp för frukost kl 7 och kl 8:20 ungefär är det iväg med Fergus och Kate för att ta dem till dagis och skola, sen är det handla mat så jag är inte tillbaka i huset förens vid tio. Då har jag "fri" tid fram tills kvart över tolv då jag måste åka in och hämta Kate. Sen är det full rulle fram tills Horst och Justine kommer hem. Jag passar barn + städar lite. Så jag tycker att jag förtjänar åtminstånde $120 i veckan som fast men ajja. Man ska inte vara girig, sånt gillar jag ju inte.

Ok, tillbaka till något positivt. Så här fint var det på himlen igår kväll

  
 

Har också glömt visa det här roliga fenomenet jag såg förra veckan. Rök som gör skugga på molnen.


Sammanfattning

Missa inte inlägget under här, jag fick bara lite tid över att få ur mig lite saker så jag passar på nu att skriva lite.

Bra med Nya Zeeland
- Det är soligt varje dag
- Naturen är jättefin
- Det finns mycket billig frukt
- Stor utbud av glutenfritt bröd

- Jag har drömt om att komma hit i evigheters evigheter

Konstigt/dåligt med Nya Zeeland
- När man handlar finns det inget "rullande band" som kassöskorna lägger varorna på över huvudtaget. Kassörskan lägger varorna ner i en vagn som står bredvid dem och så får man lämna den vagn man har haft till nästa kund. Vagnen med dina varor får du gå undan med och packa vid ett speciellt område. I vissa butiker packar också kassörskan varorna direkt ner i en påse.

- När du betalar med kort får du välja mellan tre alternativ "Check" "Savings" & "Credit" innan du slår in pinkod

- Dessa konstanta "How are you?"

- Folk investerar inte i uppvärmning av huset utan i stora mängder med tjocka kläder och s k "underställ" (som vi har när vi åker skidor men de har dem till vardags)

- Alla tar bilen för det finns inge vidare kollektivtrafik (har inte sett en enda buss sen jag kom) så även i ett litet område som Richmond är det mycket trafik


PS. Mats, ge mig instruktionerna om hur jag använder NAS server och mamma skicka hundgrejlänken tack!


Rubrik är överskattat

När jag får tillfälle att skriva står hjärnan still, däremot när jag är fullt upptagen med massa saker kommer jag på en hel mängd med grejer jag vill skriva om. Så nu sitter jag på min säng och tvingar fram orden. Vi får se hur det går helt enkelt.

Jag tänkte prata lite om familjens medlemmar. Jag skriver trots allt ganska ytligt om vad som händer och har inte direkt gått in på familjen, eller hunden som mamma tjatar om.

Justine är väldigt snäll och omtänksam men jag får inget ordentligt grepp om henne. Snäll beskriver liksom hela henne, det finns inte så mycket mer att säga. Hon vill väl och är lite rolig, eh punkt. Hon är mycket kärleksfull mot barnen.

Horst är ganska konstig. Han är tysk så det är väll en ursäkt men... man vet inte vart man har honom vilket jag ogillar. Han är definitivt inte en ytlig person, men jag vet inte om han är så snäll egentligen. Fanzi gillade honom tydligen inte men eftersom (av vad jag förstått) så är Franzi och jag superolika så jag vet inte om hon har samma uppfattning av honom som jag. Han är ganska stark och tar rätt mycket plats. Lite halvkontrollerande på något sätt som förvånar mig för Justine berättade för mig igår om sin skilsmässa och relation till Keith (barnens pappa fortfarande) och hon sa att Keith var en väldigt kontrollerande person. Också att Horsts exfru var det så ja... jag vet inte. Som jag nämnt så gillar Horst att laga stora mängder med mat. Han räknar med att en person äter två jättepotioner. Så när man har ätit mer än man orkar och det finns mat kvar försöker han tvinga upp mer på tallriken. Så säger han skämtsamt när man avböjer "Don't you like my food?" Jag vet inte varför han gillar att proppa folk med mat, han svalt väll som barn eller något annat traumatiskt men det är ingen ursäkt för att driva sitt (som pappa sa) "gödningskollo". Han är en "critically acclaimed" kock och allt men jag vet inte riktigt vad jag tycker om hans mat. Han gjorde en pumpasoppa i tisdags som hade mycket potential men som blev en halvfast bebisbajsröra. Den smakade typ ingenting och såg ut som bebisbajs. I övrigt har jag fått fisk typ varje dag. Allt jag ätit har smakat ungefär likadant. Hm, så jag vet inte. Det är väll skönt att få maten serverad antar jag.

Barnen... något jag ofta gör (har jag märkt) är att jag irriterar mig lätt på barn generellt sätt. Oftast ett barn, vanligtvis går det över efter ett tag men innan det gör det kan det göra mig vansinnig. I Bristol var det Lucy och när jag jobbade på Katarinaskolan var det en flicka där som jag kunde gå runt och irritera mig på hur länge som helst. Nu är det Fergus som går på mina nerver. Justines föräldrar pratade med mig och honom och deras uppfattning är att han är en intelligent pojke. Jag är rädd att så inte är fallet. Så mycket pågår inte i hans huvud som de vill tro. Och det säger jag inte för att jag irriterar mig på honom! Fergus tenderar att skratta åt allt, väldigt högt (med inslag av skrik) och väldigt tillgjort. Finns säkert en anledning om du frågar Freud men jag orkar inte analysera. Han gillar också uppmärksamhet. Hm.
Kate är lite tystare och en ganska typisk fyra-åring (hon fyller fem i November).
Kanske är barnen för unga för att gå in på? Jag jämför Fergus ganska mycket med Alexandra, och jämförelsen slutar alltid med att Alexandra måste vara ett ganska unikt barn.

Det här med sociala spel har jag aldrig riktigt fattat, men det är en sak som jag verkligen irriterar mig på här. Ungefär femtioelva gånger om dagen får du frågan "How are you?" kastade mot dig av alla från Justine till kassöskor. Jag HATAR det här, vad ska man svara? "Good, how are you?" Det känns bara så fel och knäppt. Jag började tänka på hur man gör hemma, då blir det väll att man frågar "Hur är det" eller något men då kan man oftast typ ducka undan lite och bara gå vidare i samtalet. Här är det verkligen en fråga som förväntar svar, det gör mig knäpp för i min värld så är det bara en ytligt fråga som är så onödig. Vet inte hur jag ska förklara det. Varje morgon får jag också frågan från Horst och Justine "Did you have a good sleep?" Vad är det för fråga egentligen? Ehh jaa, jag gick upp på toa två gånger och fryser arslet av mig på toaletten, jag stänger av hjärnan för att inte tänka på hemma som jag saknar sjukt mycket när jag vaknar på natten men jaa annars sov jag helt ok. Ugh, dagens ilandsproblem jag vet men vad gör man.

Uh, har skrivit ett tag nu. Behöver duscha innan jag ger mig in till city. Uppdateringar senare.
Slutligen, jag har glömt att berätta men Justine är gravid i andra månaden så det blir en bebis i Januari!

Bara för att

Ok, så ni vet, jag skriver bara för era kommentarer! Jag vill inte att de ska ta slut ^^' Så skriv skriv skriv! Det är det som keeps me going på morgonen. Natten och morgonen är värst nämligen, då får jag världens hemlängtan. Dagarna är liksom okej för då håller man igång. Men jag väntar bara på min stora breakdown när jag får sjukskriva mig ett par dagar för jag bara gråter och vill hem.

Kl är kvart över 6, barnen är hos Keith (deras pappa) och Justine och Horst är hos någon vän så det är bara jag och Misbe hemma. Glutenfri pasta kokar bakom mig, det blir min middag tillsammans med ett stekt ägg och lite tomatsås. Jag lånade The Day the Earth Stood Still så den ska jag börja titta på så fort maten är klar.
Idag var min första riktiga jobbdag. Jag körde barnen till skolan och dagis, handlade lite och hämtade Kate kl 12:30. Så eftermiddagen fick jag spendera med henne. Tog också hand om lite tvätt... blabla, boring men det är min första dag, ni lär inte höra så mycket om sådant sen. Hehe.

Btw, jaa naturen är helt fantastisk här men löven är snart borta så snart är det bara brunt överallt, lycklligtvis har solen strålat varje dag sen jag kom så det blir en lång vår helt enkelt (April). Fram till September/Oktober i alla fall innan den Nya Zeeländska våren kommer. Jag tror Mats gissning är rätt, det var nog Oyster Eaters som var de roliga fåglarna :-) Här är min korta video haha
 

Ok, så jag ska försöka skriva lite mer imorgon. Idag har varit en fullspäckad dag helt enkelt så jag har inte haft tid. Nu ska jag äta och gå och se min film. Mer uppdatering imorgon bitti!


Vacation: terminated

Vill börja med att tacka för alla kommentarer, varje morgon har jag direkt gått in på bloggen för att titta på dem ^^' Fortsätt så! Hanna och Jessica, ni kommer hit or else! (Gunilla räknar jag med) Mowahahaha


Anyways... då va den semestern över! Nu börjar jag jobba ordentligt också, får nog ta Kate och Fergus till skolan imorgon... Men men, här kommer en liten redogörelse över semestern.


Hm, så semestern började väll inte strålande i lördags. Horst och Justine åkte till restaurangen vid 11 tiden och Justine sa att hon skulle komma tillbaka ganska snart. Vi skulle senast åka vid ett, men förmodligen skulle vi vara iväg redan 12:30. Hahaha inte riktigt! Klockan var tre när Justine kom tillbaka och vi var ute på vägen vid halv fyra. Det var i vilket fall en minst sagt spännande resa. 9 mil är det till Takaka som vi skulle till och det tog ungefär en och en halv timme att komma dit. Vi åkte nämligen upp för berget och nerför berget... haha uppför var skojj. Både ner och upp var vägen väldigt vinglig och krokig men utsikten var helt fantastisk. Jag satt gapande mot fönstret hela vägen. Speciellt när vi var uppe på toppen och man kunde se ner i dalen där Takaka ligger. Justine hade hyrt ett helt hus som var jättemysigt. Någon borde bo där, utsikten var underbar och det låg lite på landet men ändå nära både Takaka och stranden. Huset hade en ordentlig brasa också så vi höll oss varma hela kvällen. (Återigen, klicka på bilderna för större version)

  



Helen och John bodde på ett motell fem km bort så på kvällen kom de och vi åt middag tillsammans (den näst sista bilden har Kate tagit, hon gillar att leka med min kamera).

Sen i söndags åkte vi alla först ut till John och Helens motell vid Pohara Beach där vi tog en långpromenad längs stranden. Vi hittade lite allt möjligt skojjigt (sista bilden är gissningsvis någon slags haj, död givetvis)


  
 

Vidare till en laxfarm. Där kunde man då fiska lax och så betalade man per kilo ($20 NZ orensad fisk, så lite dyrt) men vi hade rätt kul. Vi var där i fyra timmar ungefär och vi fick en fisk. Haha folk kom och gick runt oss och de fick alla massa fisk medan vi hade världens otur.


   

Tillbaka till huset vid tre/fyra. Horst lagade (som vanligt) mat för ett helt militärkompani och försökte tvinga ner mat trots att vi redan haft dubbelt så mycket som vi borde. Jag och Horst hade en kort diskussion om vikt upp och ned- gång. Franzi gick tydligen upp 15 kg när hon var här men gick ner igen de sista veckorna när hon var sjuk. Horst tyckte jag lika gärna kunde göra samma sak. Jag försökte istället förklara att jag skulle behöva gå ner 15 kg från det jag redan har men han la dövörat till då.

Anyways, vi åkte "hem" i förmiddags och sa också hejdå till Helen och John som nu åkt hem till Queenstown. Vi stannade på vägen (uppe på berget) för att besöka grottor men de var tyvärr stängda.



Fortsatte ner och stannade i Kaiteriteri som har en känd nationalpark. Det blev lunch vid stranden. Fåglarna terroriserade oss men det var rätt kul ändå. Horst och barnen kastade pommes på dem och vi försökte med alla medel att få dem att flyga iväg någon annanstans men icke. Tur att man inte är rädd för fåglar!

Moving on, medan familjen gick till lekparken gick jag ner på stranden och konstaterade snabbt att jag kommer tillbringa X antal dagar på den stranden i sommar. Den svarta fågeln på bilden fick mig att börja asgarva för mig själv. Han och några andra betedde sig mycket underligt. De sprang runt med näbben i sanden och gjorde ett roligt läte. Filmade för att dela med mig men YouTube gör något webbplatsunderhåll nu, kommer dock att lägga upp filmen här så snart jag kan.


  
 

En värmepump kom hit idag!!! Den står i hallen så man känner av den något där och i köket, här i mitt rum känner jag inget dock... suck, men men den är alltid något. Very nice.


Ett inlägg om familjens medlemmar kommer, jag känner att jag behöver prata av mig lite om dem. Jag gillade mammas förslag att lösenordsskydda bloggen, jag är inte så förtjust i att lägga upp bilder på familjen på internet. Eller så pixlar jag deras ansikten i photshop så man inte kan se. Så får ni maila om ni är intresserade av att se hela bilden. Ok, jag löser det, på ett eller annat sätt.


RSS 2.0