Ändan täckt

Nu, efter många många veckors "planering", har jag äntligen inhandlat DVD-R skivor och medans jag skriver är alla mina Nya Zealand bilder på väg in på en liten skiva. Det ni! Så nu "får" datorn krasha, mitt liv skulle gå under om den gjorde det men alla mina bilder är i vilket fall säkra...

Vädret är helt åt pipsvängen idag, bara en massa spöregn. Kl är snart två och det har regnat konstant sedan kl 10, det ser inte ut att ändra sig heller så jag stannar inne idag. Suck. Trist. Visserligen blev det lite tid på SPCA men vi blev snabbt klara idag så jag var hemma kvart i tolv.
Det är SPCA Cupcake Day imorgon så jag har gjort en sats vanliga och en sats glutenfria chokladmuffins men minimarshmallows i. De glutenfria blev rätt misslyckade... de svällde i ungnen av okänd anledning så det är alldeles uppblåsta, jag fick ta ut plåten gång på gång för att skrapa i smeten som svälde ut. Efter 15 min orkade jag inte bry mig längre så nu är de ute och står i kylen, jag hoppas de kommer vara ätbara. De ska ju trots allt säljas imorgon!

Igår kväll såg jag Superman II som är den film jag såg som liten. Det var intressant. Alla scener var så otroligt "familiar" och jag känner igen i princip allt. Men nu ser man ju filmen ur ett helt annat perspektiv än jag gjorde då. Gene Hackman t ex är urkul som Lex Luthor, vilket jag inte alls minns. Men men.

Den tyska gästen anlände i fredags, en underlig typ. Har inte alla hästar hemma; säger jag snällt. Jag undrar hur han ska klara sig själv. Pratar ju i princip ingen engelska alls. Hm. Jaja, inte mitt bekymmer.

Bättre än kocken?

Något jag tänkt en del på är Justines väldigt lilla aptit. Hon äter nästan mindre än jag åt hemma vilket är lite oroande då hon har både sig själv och bebisen att "försörja". MEN, något jag också lagt märke till, vilket jag fick lite bekräftat idag, är att hon äter mer när jag lagar mat. Tycker hon mer om min mat än Horsts? Haha
Hon petar ofta lite i maten och lämnar mycket i vanliga fall men sätter glatt i sig en portion och ibland lite till när jag serverar middagen. Det känns ganska bra. Vad tror ni?



Svar till mammas kommentar

-läskiga linbanor - SÄKERHETSSELE och SJUKFÖRSÄKRING
-strömmar i havet (man får inte simma ut i havet) - Simma? Nu? Då är det inte strömmar du ska oroa dig för utan köldskador!
- hajar - Se ovanstående kommentar
-vattenormar - Det finns inga ormar på Nya Zeeland
-att du går vilse i nationalparker - Stigar, karta, kompass, mobiltelefon, utbildade guider...
-att du går vilse och blir attackerad av läskiga insekter och får otäcka sjukdomar - Det finns inga farliga insekter på Nya Zeeland.
- att du är ute på äventyr själv och inte har förstånd att hålla dig inne vid mörkrets inbrott - Jag är mörkrädd och trött på kvällen, vad tror du?
-allt annat som jag inte kommit på än - Ingen kommentar

Ändrade planer

Jag har inte så mycket spännande att berätta så jag skriver om det jag kan så jag ber om ursäkt till de stackars läsare som förväntar sig något roligt.

Min semester har tagit en ny form. Efter lite tänk fram och tillbaka kom jag fram till att jag inte åker till Hanmer Springs nu, det blir så mycket extra bensinpengar för så lite att jag hellre sparar Hanmer Springs till ett senare tillfälle. Den nya planen är att jag bilar ner till Arthur's Pass som ligger vid Nelson Lakes National Park. Övernattar istället där och tar extra mycket tid att upptäcka nationalparken. Det kan bli spännande, Hanna går vilse i vildmarken. Jag ser i vilket fall fram emot det.

Hmm, i övrigt har det inte här mycket. Det är dåligt väder idag vilket är lite tråkigt. Jag hade gärna gått eller suttit ute i solen men det är bara gråa moln överallt. Så istället spenderar jag min lediga dag inomhus, spännande. Jag har tittat på Superman! Eller tja Stålmannen. Den första filmen från 1978. Det var roligt, jag känner igen flera delar från när jag såg den som liten men det var mycket jag inte kände igen så jag undrar om jag verkligen såg hela filmen som barn.
Måste hyra uppföljaren i veckan för jag tror att det är den andra filmen jag såg mest, när Krypton-skurkarna kommer till jorden, det har jag en hel del minnen av.

Anyways, nu ska jag återgå till min grå och tråkiga söndag.


Då var det dags

ÄNTLIGEN har jag gjort en ny layout och bytt ut den. Det var verkligen på tiden. Jag har gjort halvhjärtade försök tidigare men det blev aldrig bra och jag blev aldrig nöjd. Men nu fick jag en idé och det gick ju ganska bra.
Ska bli intressant och se hur lång tid det tar innan jag byter utseende igen...

Fixat!

TJOHO! Nu har jag fixat hela Christchurch resan, det gick förvånandsvärt fort och utan några bekymmer, jag undrar vad haken är/blir...
Så lördag den 12 September tar jag en buss från Nelson till Christchurch väldigt tidigt på morgonen. Jag kommer fram runt 6 i Christchurch. Jag har bokat tre nätter på YHA. Söndag morgon blir jag upphämtad och åker ut till Edoras vilket lär ta hela dagen. Måndag blir upptäcka lite Christchurch och förhoppningsvis det här. Det jag behöver lösa är hur jag ska ta mig ut, men jag ringer nog dem på måndag och frågar. Det låter verkligen superkul så jag bör ju göra det. Tisdagen den 15 åker jag tillbaka hit till Nelson och har huset helt för mig själv.

Det jag inte har fixat är min Nelson Lakes National Park - Hamner Springs bilresa. Jag har räknat ut att det är 36 mil ner ungefär, så det blir 72 mil fram och tillbaka. Bensin alltså... Har inte bokat något rum i Hamner eftersom jag måste bestämma vilken dag jag ska åka först. Hmm, vi får se hur jag gör.

Pappa, jag utmanar dig på armbrytningsmatch. Prepare to loose when I come home!

UPPDATERING
Justines bebis är en liten flicka!!! Jag blir alldeles till mig och ser verkligen fram till den lilles ankomst. Hade givetvis varit spännande med en pojke också men i alla fall... Kul i alla fall!

Ingen förslappning här

Nej, jag är allt annat än förslappad. Det är snarare tvärtom, jag håller mig så pass sysselsatt att jag inte har en stund över att skriva. Nu har jag dock tid över, torsdag kväll...

Så vad har hänt?
- Fergus har tappat sin första tand.
- Horst och Justine har nu köpt biljetter för sin semester, de åker till Rarotonga den 12 September och är borta en vecka. - Jag ska köpa mina bussbiljetter till Christchurch, boka hostels och Edoras resan (förhoppningsvis imorgon).
- Fitnessboxningen har blivit populär (kvällslektionerna) så Donna kommer också ha morgonlektioner på lördagar. Går jag två gånger i veckan är det gratis tredje lektionen så i fortsättningen blir det boxning lördagmorgonar också. Inte varje lördag eftersom jag har Fergus och Kate varannan lördag förmiddag men det blir varannan vecka i vilket fall. 
- Nästa fredag får vi en inneboende i ett par veckor. Horst har dragit hit en tysk kille som precis avslutat sitt "apprenticeship" som kock i tyskland så han kommer hit för att jobba på restaurangen över sommaren. Men han börjar inte jobba förens i början av oktober så han är lite tidig och behöver därför tak över huvudet tills han hittat ett eget ställe. Så idag började jag och Kate superstäda "the sunroom" där han kommer få sova. Det rummet är en röra. I hörnet står en liten skranglig bokhylla fylld med Horsts skit. Papper och saker av alla möjliga slag som bara var inslängt där. Perfekt boende för spindlar, jag och Kate hittat MÅNGA! USH. Tyvärr kan jag ju inte gå igenom Horsts prylar och slänga allt onödigt skräp så det var bara att lägga in allt i hyllan igen. Suck. Ordningsfreaket i mig gillade det inte förstås.
- När jag har tid över tar jag den älskade systemkameran ut på en liten cykeltur och trycker bilder på högvarv. RAW-filer är väldigt stora så sakta men säkert fyller jag min hårddisk... att föra över till CD-skivor kommer kosta mig enorma summor, får inte plats många bilder på en CD. Detta är lite betryckande, jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det.
- Bilder kommer upp på fotosidan snart!

Mer bilder!

Här kommer lite bilder från i Söndags på min dags-att-upptäcka-nya-kameran-äventyr. Lite sent jag vet men har inte haft tillfälle att bearbeta dem förens nu.

  

  

  

5 saker

1. När jag börjar bli bra på att skriva igen får jag inga kommentarer. :-P

2. Jessica, om du läser det här skriv till mig! Jag börjar undra vart du har tagit vägen, jag har smsat, mailat och skrivit kommentar på din blogg men får ingen respons... har försökt i två veckor nu, har du redan börjat flytta???

3. I torsdags förra veckan på SPCA var jag uppe i hönshuset och skulle byta tidningspappret i det bås där hönorna bajsar. Till min stora förtjusning hittade jag en tidning med en bild på Horst i. Givetvis la jag glatt ner pappret i båset och njöt av tanken på vad hönsen skulle göra där... så nu har jag fått lite hämnd på honom. Alltså är han lättare att hantera.

4. Min träningsvärk från igår tar död på mig. Jag gick och simmade idag i hopp om att värken skulle lätta men jag är rädd att det inte gjort saken bättre... frågan är om jag överlever passet imorgon! Håll tummarna.

5. I lördags såg jag King Arthur eftersom jag var själv hemma (Horst har den på CD). Jag vet att jag börjat se den här filmen förut (förmodligen med mamma) men slutat titta för den följde inte Arthursagan och jag var uttråkad. Men igår såg jag hela. Den är helt OK, lagom komplicerad för en kväll när man inte orkar tänka så mycket. Det som däremot fick mig att haja till var kärleken mellan Arthur och Guenivere. Arthur spelas av Clive Owen, född 1962 alltså ca 41 år gammal när filmen spelades in 2003. Guenivere är Keira Knightley, född 1985 och 18 år 2003. HALLÅ! 23 års mellanrum, GRATTIS! Äckligt om något. Keira var ju yngre då än jag är nu, blääää. Men så är Hollywood antar jag.


Tack för mig

On top of the world

Kom nyligen tillbaka från mitt första fitness boxningspass och jag är helt exalterad! Det var hur kul som helst. Jag hade turen på min sida också; det var bara jag där idag. Donna ("läraren") har fått flera samtal av intresserade men de flesta vill gå på kvällspassen. Så det var bara jag och Donna. Ovanpå det är första lektionen gratis så jag fick helt enkelt ett gratis personlig träningspass med ett proffs, tjiho! Så nu har jag lite insikt i vad passen går ut på så på onsdag så behöver jag inte vara rädd för att göra bort mig helt om det är fler som dyker upp.

En timmes pass var det och tiden bara rann, hade lätt viljat fortsätta en timme till. Uppvärmning följt av boxning och sist ett multipass där jag körde två minuter av lite allt möjligt. Boxning är inte lätt, det är mycket man måste hålla reda på och min koordinationsförmåga är inte på topp. Givetvis lär den bli bättre med tiden.

Lyckat helt enkelt. Detta lär jag fortsätta med så länge som möjligt. :-D

Bilder från Abel Tasman National Park

Sååå, här kommer bilderna från igår. Eller ett urval av bilder i vilket fall, jag tog alldeles för många...
(De två första bilderna på mig har jag tagit med självutlösaren haha. Jag har experimenterat med den, minst sagt! Inge vidare bilder men man har ju dokumenterat vart man har varit i alla fall)

  
  
  
  
 

Jag fick inviga frostskrapan i morse, det var lite spännande att stå mitt i augusti och frysa fingrarna av sig när man skrapar bilrutorna men det var en upplevelse det också.

Idag fick det bli inviga-nya-kameran-dagen. Oj det var mycket nytt att lära sig. Det kommer bli rätt spännande att se bilderna efter varandra i datorn för jag blir betydligt bättre mot slutet när jag äntligen listat ut hur jag ska använda exponeringen. Det blev X antal överexponerade vita bilder i början haha... Allting slutade lyckligt dock när jag hittat mitt nya fotoställe, nämligen ca 800 m mot Rabbit Island här ifrån. På vänster sida om vägen finns en grusplätt och där har någon ställt en gammal röd (liten) bil. Den är utan tak och allting inne i den har man tagit ut och en buske växer där. Denna gamla bil har blivit världens hak för traktens insekter, eller småkrypsinvånare (spindlar framförallt). Detta är alltså världens drömställe att ta roliga småkrypsbilder på. Spindlar är äckliga men väldigt fotogeniska, detsamma gäller deras hem spindelnäten. Så det blev en hel del spindelbilder och jag träffade även en nyckelpiga så han fick också gå modell för mig.

Till min stora frustration kan jag inte överföra mina bilder till datorn! Jag har gått igenom handbokens register rubrik för rubrik sjutioelva gånger men inte hittat vart det står om överföring av bilderna. När jag kopplar kameran och gör som jag brukar med min andra kommer inget program upp som frågar ifall jag vill överföra bilderna. Eftersom min andra kamera också är Canon tycker man att mitt vanliga överföringsprogram borde känns igen en annan Canonkamera men icke.
Jag satt i 40min och trixade runt utan resultat, mitt tålamod tog slut så jag gav upp och väntar istället (inte så) tålmodigt på att ringa Mats och be om hjälp. Kl är nu tio i fem på eftermiddagen så jag måste vänta några timmar till innan jag kan ringa.

Pust. Förhoppningsvis löser jag mina problem snart!


Toppen!

Ok det har varit en väldigt bra dag idag! Eftersom igår (fredag) var som en lördag så visste jag inte alls vad jag skulle hitta på idag. Frågade Justine och hon tyckte att jag skulle åka ut till Abel Tasman National Park. Behövde lägga ut $20 på bensin men det kunde det kanske vara värt tänkte jag. Hade tänkt spara nationalparken till sommaren men det skadar ju inte att besöka den lite tidigare så iväg åkte jag (med packad lunch).
Jag och kartor fungerar inte så bra ihop och det självklart satt jag flera gånger och tänkte "Nu har du åkt helt åt helsike" men jag kom fram till slut!



Som ni ser på kartan här åkte jag längs kusten. från Richmond, förbi Mapua, Kina och Motueka.... det var efter Motueka det blev lite problem. Min destination var Marahau och min "skräck" var ju att råka hamna på vägen mot Takaka, alltså uppför bergen inte längs kusten... hela resan dit tog ungefär en timme. Man åker så långt man kan komma och sen är man i Marahau och där börjar Abel Tasman. :-) Jag gick ungefär 2,5km in på Costal Track. Följer du hela tracken runt så tar det ett par dagar enligt skyltar (om man inte är världens hurtiggubbe). Så det finns campingplatser längs vägen.

Jag gick i vilket fall till Tinline Bay och tillbaka. I Tinline Bay var Hanna nästan i paradiset. Det var läskigt. Jag spelade givetvis in lite grann. Jag är medveten om att jag säger "vackert" ungefär tre gånger men jag var faktiskt helt ställd och då är inte ordförrådet på topp så det så.
Anledningen till att jag "viskar" är att bakom mig går stigen och när folk kommer hör man ganska bra, jag kände inte för att höras upp till stigen. "Galen svensk pratar med sig själv i Tinline Bay!" Så ni får ursäkta. Märket på näsan är från när jag rev mig själv förra helgen.

 

Bilder från mina äventyr kommer senare!

Så när jag kom hem vid kvart i fyra så står ett paket framför dörren... gissa va det var!!! :-D EXTAS! Det var kameran förstås, varför den levererades på en lördag fattar jag inte men jag bryr mig inte för nu är den här! TJOHO! Det var bättre än julafton. Isskrapan var också välkommen, nu hoppas jag på frost imorgon så jag får använda den.

Mer videodagbok

Titta vad jag lyckades göra idag :-) Wow, jag fick ändan ur vagnen. Inte världens roligaste inlägg men jag tvingar ingen att titta... hehe.
 

Hittade något roligt hos Jessica! Det provade jag förstås

Using only song names from ONE ARTIST, cleverly answer these questions. Pass it on to at least 10 people and include me. You can't use the band I used. Try not to repeat a song title. It's a lot harder than you think! Repost as "my life according to (band name)".


1. Pick Your Artist:
Gogol Bordello


2. Are you a male or female?
Female


3. Describe yourself:
Undestructable


4. How do you feel:
Let's Get Radical


5. Describe where you currently live:
Harem In Tuscany


6. If you could go anywhere, where would you go:
Madagascar-Roumania (Tu Jesty Fata)


7. Your favorite form of transportation:
Nomadic Chronicle


8. Your best friend are:
Sacred Darling


9. Your favorite color is:
Start Wearing Purple


10. Favorite time of day:
Dogs Were Barking


11. If your life was a TV show, what would it be called:
Underdog World Strike


12. What is life to you?
60 Revolutions


13. Looking for:
Illumination


14. Wouldn't mind:
East Infection


15. Your fear:
No Threat


16. What is the best advice you have to give:
Supertheory Of Supereverything


17. If you could change your name, you would change it to:
Sally


18. Thought for the Day:
I Would Never Wanna Be Young Again


19. How I would like to die:
Wonderlust King


20. My motto:
Mala Vida


Ett mirakel har skett!

Efter över en månads irriterat letande har min webcam ÄNTLIGEN hittats. Som jag har letat efter den där dumma saken... och de senaste veckorna har jag tänkt gå och köpa en ny om den inte dyker upp. Givetvis kände jag att om jag köpte en ny skulle den gamla dyka upp. Så precis nu när jag frågar Justine om hon sett den (har inte sagt något tidigare) så bestämmer jag mig för att få ändan ur vagnen och titta i deras sladdskåp och VIPS där är den! Justine sa att hon inte sett den så jag blev lite besviken men där låg den i vilket fall (säkert Horst som lagt den där...). Det konstiga är att den aldrig lämnat mitt rum, inte vad jag kan minnas i vilket fall. Så den borde inte ha hamnat i deras sladdskåp.

Men det har ingen betydelse längre för nu är den tillbaka och jag tänker använda den i fortsättningen i ren tacksamhet. :-)
I övrigt har jag nu kommit fram till vad jag ska göra på min semester. Datumen är bekrätade, det blir mellan den fredag den 11 och måndag den 21 September. Ska bara ringa Justines vän Vicky och fråga om jag kan stanna två eller tre nätter hos henne sen är det bara att börja boka allt. Förutom att åka till Christchurch tänkte jag bila ner till Hamner Springs via Lewis Pass (fin nationalpark där), stanna i Hamner Springs en eller två nätter och sedan åka upp igen genom Nelson Lakes National Park. Så jag behöver inhandla en vägatlas.
Budget: $850

Skäms Hanna!

Nu har jag varit lite dålig på att skriva igen (surprise, surprise!). Återigen har det med "inspiration" att göra. När jag stängt av datorn och lägger mig ner för att sova så surrar huvudet av inlägg jag vill skriva, jag kan tänka ihop ett helt inlägg innan jag somnat. Jag lovar att om jag skulle ta upp datorn i de lägena så skulle det inte göra någon skillnad. Skulle ändå stirra tomt på skärmen och inte kunna få fram ett ord.

Vad ska jag berätta? Finns inte sådär överdrivet mycket att berätta. Jag har börjat simma igen. Andra fredagen blev det förra veckan. Skulle ha simmat i tisdags också men då var ju Kate sjuk. Imorgon blir det simningen alltså. Det är otroligt skönt, önskar att jag kunde göra det varje dag. Men det blir lite dyrt ($6 per gång). Har varit i kontakt med Donna som ska ha "gym classes" på ett gym ute i Stoke. Boxning och den sortens träning, hon skulle ringa när en klass är ihopsamlad så det blir den här veckan förhoppningsvis eller nästa. Då kommer jag börja med det två gånger i veckan så simning får bli en gång i veckan... pengarna rinner iväg, det blir tillsammans $21 i veckan på simning och träning. Men jag lyckas fortfarande spara ihop till min semester! Den ser ut att bli ungefär mellan 11 - 21 September. Så fort det är bekräftat köper jag bussbiljetter till Christchurch, beställer resan ut till "Edoras" och mina besparingar kommer POFF vara borta. :-) Intressant det där med pengar eller vad säger ni?

Tills vidare väntar jag på min kamera som skickades i torsdags. Posten har något så modernt som "Brev och paket- spårning så jag kan hålla koll på vart mitt paket befinner sig.

DatumMeddelande
3 aug kl 07:44Posten, Försändelsen har exporterats
3 aug kl 03:32UPK Malmö, Posten har tagit emot försändelsen
3 aug kl 03:22Malmö, Sorterad
2 aug kl 19:48Jönköping, Sorterad
31 jul kl 15:42Motala, Posten har tagit emot försändelsen
31 jul kl 13:44Motala Lb, Posten har tagit emot försändelsen
30 jul kl 16:57Posten Företag Mjölby, Posten har tagit emot försändelsen
30 jul kl 16:57 Posten Företag Mjölby, Inlämnat efter sista inlämningstid. Försändelsen kan bli försenad

Så förhoppningsvis befinner sig kameran på ett flyg på väg hit nu, så då borde paketet landa på onsdag. Jag gissar att jag får en liten lapp om att ta ut paketet på måndag nästa vecka! Håll tummarna för att det kommer tidigare.

RSS 2.0