Visst blev det bra

Torsdag, 31 december, kl 22:33

Vad kan man säga om året 2009, det var så otroligt mycket bättre än 2008!
Det har varit ett väldigt livsändrande år, jag är så långt ifrån samma person nu som jag var den 31 december 2008. Det här skrev jag då:

2008 har varit i jäkla pissår, precis som 2004 och 2005. Imorgon (i natt) kommer ett nytt år och det är bäst för den att det är bra! Jag har tagit för mycket skit, jag förtjänar ett bra 2009. THIS IS MY YEAR! Tycker att det är min tur att ha det bra, så nu jävlar anamma.

Visst har det varit tillfällen (tidigare) i år då jag varit glad för att jag är Hanna Bjärnlid. Men alla de negativa sakerna tar liksom över, det är väll mänskligt. Men seriöst, ingen jag känner kan påstå att något har gått som det ska för mig i år.

Nae, nu glömmer vi 2008 och hoppas att saker ska gå bättre 2009, gör det inte det så kan jag lova er att jag hänger mig i tid till sommaren!

Jaa, det här året har varit mitt år på många sätt. Det gick som jag ville. I januari fick jag jobb, inte på det konventionella sättet med ett trevligt schema och en anständig månadslön men ett jobb hur som helst, som jag tyckte väldigt mycket om framförallt.
Och hux flux kom jag till Nya Zeeland, det hade jag aldrig trott för 365 dagar sedan! Den bästa tiden här har jag framför mig hoppas jag. Med semestrarna menar jag.
Sen är det ju hemresa och jag fortsätter jobba i Vadstena, jag längtar väldigt mycket efter det! Innan man vet ordet av är det sommar och så ska man börja universitetet. Wow. Val i september också. 2010 blir ett spännande år. Jag ska bli bättre på att blogga också, tjoflöjt! (en bild per månad nedanför)




PS. Jag vet att det är kallt hemma, men det kan ni gott ha när jag frös och ni njöt i sommras mowahahaha Nae, jag ska inte vara elak. Jag tänker på er, det kommer säkerligen vara kallt som attan när jag kommer hem också.


Jobbiga barn

Onsdag, 30 September, kl 17:40

Fortsättning på mina anteckningar från igår…

Vad mer kan jag berätta? På Julaftons kväll åkte jag, Horst och Justine hem till Sylwia med Christian, Natalie och Raul (tyskarna från restaurangen). Det var tyvärr inte så överdrivet roligt. Borde ha förstått det för när vi har umgåtts förut blir det alltid likadant. Med Justine och mig som de enda ”outsiders” blir samtalen väldigt tysk-dominerat vilket är lagom roande för Justine och aptrist för mig. Det slutar alltid med att tyskarna har vansinnigt roligt och jag sitter tyst och låtsas som att jag har det också. Trots upprepade försök att delta i samtalen lyckas jag aldrig. Det är ingen som lyssnar.

Anyways, Julfirandet hos Donna i fredags var superbra. Väldigt trevligt och Donnas familj var väldigt välkomnande (familj = man och 17- årig son). Förutom att äta och ha allmänt trevligt åkte vi till Cable Bay och njöt av kvällssolen och värmen på stranden. Senare på kvällen såg vi Nyckeln till Frihet (jag fattar fortfarande inte hur den kan ligga etta på röstlistan på IMDB) som gick på TV. Jag kom hem vid 11- tiden.

I lördags gick jag på bio för att komma ut ur huset (massa människor på besök, sånt orkar jag inte med). Det gick inget intressant så det slutade med att jag såg en fransk film, familjedrama typ. Franska filmer tenderar ofta att vara bra, jag älskar dialogerna! Ingen annan tycker det dock, jag hade salongen för mig själv hehe.

Till något helt annat! Jag har nu läst klart Southern Vampire Series om Sookie Stackhouse. 9 böcker och en novellsamling. På en måndag. Så spännande var de böckerna! Mycket underhållande så jag längtar efter nästa bok i serien som kommer i Maj. Kan inte säga detta utan att påpeka att böckerna är tusen gånger bättre än tv-serien.

Queenstown bussbiljetterna är inköpta, det blev en dyr affär; $125. Efter mycket debatt med mig själv bestämde jag mig slutligen för att inte stanna en extra dag i Christchurch för att åka till Akaroa och simma med delfiner. Det blir för ekonomitajt. Istället fokuserar jag på Queenstown!

Kan tillägga så här på kvällen att jag ÄLSKAR FERGUS OCH KATE. Vilka underbara barn när man jämför med vissa andra... host. Travis och Hadlee är verkligen urtråkiga barn, jag tog dem till lekparken och det var kul i 4 minuter! För Travis, Hadlee satt på en bänk. Jag tog dem till marknaden i Richmond men då ville de bara har glass, vilket de fick men det var ju över på några minuter det också. Så imorgon tänker jag inte ens anstränga mig, de får spela Wii hela dagen for all I care. Jag ser på TV och rensar bilder på datorn då. Kuljul, en dag till sen är det över! Men på fredag ska jag städa hos Lisa och här, förhoppningsvis spenderar jag lördag med Donna + familj.

På begäran av pappa kommer här min resplan för min semester i Januari när Kate och Fergus är hos sin pappa i två veckor.

13 januari
Åker jag till Marahau där Abel Tasman National Park ”börjar”. Jag går upp längs kusten ungefär 13 km till Anchorage Bay. Kl 4 blir jag upphämtad (vid Anchorage Bay) och åker ut till en båt som ligger där. Det blir middag, en sovplats och frukost på båten.

14 januari
Beroende på kostnad av en båtresa, så går jag antingen vidare upp längs kusten till Tonga Bay och tar en båt tillbaka eller så går jag tillbaka till Marahau. Sen kör jag till Takaka, förmodligen stannar jag vid Takaka Hill och ser mig omkring. Jag sover i Nirvana Lodge.

15 januari
Ser mig omkring i Takaka, det finns ett par walkways jag kan gå. Senare kör jag längs kusten ut till Totaranui som är en strand i Abel Tasman National Bark. Stannar vid Awaroa Bay och Wainui inlet (och Wainui falls). En natt till i Nirvana Lodge.

16 januari
Åker till Pupu Springs och sen vidare till Collingwood och Farewell Spit. Beroende på väder och hur lång tid allting tar åker jag tillbaka och sover i Takaka eller åker hem.

Sen har jag två dagsresor jag vill göra under resten av semestern men det får bli när vädret tillåter. En dag ut till Mount Arthur och en dag vid St Arnaud där Nelson Lakes National Park ligger.
Nu vet du allt pappa. ;-)

 


Slavarbete

Tisdag, 29 December, kl 20:30

Trots att jag skriver blogg till mig själv också känns det ibland (oftast) värdelöst att skriva. De som läser är pappa, mamma och Hilding och de pratar jag ju med varje vecka på Skype. Så att skriva blir en onödig kraftansträngning, typ.

Här är ett inlägg i alla fall, som skrivs sittande hemma hos Justines vän Lyndsey (i ett anteckningsblock) vars ungar jag ser efter 9,5 h x 3 dagar för $100, det är skandal. Vi snackar $3,50 i timmen. Men jag är van vid att vara underbetald, det har jag ju varit i hela min arbetskarriär så det är väll inget nytt.

Det har regnat nu på morgonen och resten av dagen ser lika mörk ut. Fuktigt i luften är det också, ush. Alltså finns det inte mycket att göra. Ungarna spelar Wii och det har de gjord de senaste två timmarna jag varit här. Inte så bra kanske men när man inte kan gå ut är valen begränsade. Eftersom de fick spelet i julklapp är de svårt att slita dem från det och få dem att göra något annat. Två pojkar är det förresten. Hadlee, 8 år och autistisk och Travis, 6 år.
Ovanpå detta glömde Lyndsey att lämna nyckel så vi kan ändå inte lämna huset. Supersuck.

Hur underhåller man sig själv? Räknar minuterarna. Har spelat lite Wii med ungarna, spelat mitt enda spel på mobilen, läst min bok (Sense and Sensability) och börjat skriva en Bucket List. Men jag är dödligt trött så fantasin flödar inte precis. Har varit väldigt trött den senaste veckan. Ett par dagar nu har jag till och med tagit en eftermiddagstupplur och ändå gått och lagt mig vid tio. Har ju inte boxats på en vecka, kanske beror det på det? Donna har ett pass ikväll som jag givetvis ska gå på, dock lär jag somna stående! (Uppdatering: Det gick ganska bra, svettigt utav bara censur, luftfuktigheten är äckligt hög).
En sak är säker, imorgon tar jag med mig min laptop!

Nu på kvällen: Mitt inlägg skrivit i anteckningsboken fortsatte ett tag till men kl är halv nio och jag förtjänar lite varva ner tid inför ytterligare en apjobbig dag imorgon så det får bli skrivet senare!


Hannas mini-Jul



Hanna firar jul med sig själv på morgonen. Jag satt i sängen och öppnade paketet från pappa. TJOHO! Så jag smaskade lite julskum (sparsamt, det ska ju räcka ett tag nu hehe), lyssnade på SR Klassisk Jul, läste Kalle Ankas julpocket, såg ett Arne Weise klipp på YouTube och Kalle Anka Djungelns Pajas också förstås. Det skvätte några tårar, oundvikligen... Julälskare som jag är. Resten av dagen kommer jag läsa Kalle Anka, storstäda huset och fixa julklappen till Justine och Horst.

Imorgon åker jag till Donna kl 1! Spännande.

GOD JUL!


Fantastiska Kaiteriteri

Söndag, 20 December, kl 17:00

Idag gick inte alls som planerat! Det var tänkt att jag och Natalie skulle gå en lång walkway uppe i bergen och få se lite Sagan om Ringen- platser men icke. När jag kom tillbaka från SPCA berättade jag mina planer för Lisa som var här och hon utbrast genast att det inte lät som någon bra idé. Tydligen tar det typ 1 timme att åka upp till Mount Arthur så hon rekomenderade att ha det som en dagsfärd och inte en eftermiddagsresa.
Vad hände instället? Natalie kom hit och vid 1 hade vi bestämt att vi åker upp till Kaiteriteri och går en 1,5 timmes walkway där längs stranden. På grund av blåsten och väderprognos som berättade om regn så packade vi bara kamera och begav oss iväg. När vi rundar hörnet och kommer ut till Kaiteriteri Beach tappar vi båda hakan och utbrister "OH MY GOD!" Jag har varit i Kaiteriteri en gång förut, gå tillbaka till ett inlägg i början på juni och titta på bilderna där. Aldrig i min vildaste fantasi trodde jag att det skulle vara så vackert nu som det var. Både Natalie och jag ångrade att vi inte tagit med oss badkläder, men det får väll bli en annan dag. Har jag tur (och känner att jag kan lägga ut bensinpengarna) åker jag ut dit igen på tisdag.

Dessa bilder är nog inte alls rättvisa, men ni får ett hum om hur fint det var (ÄR!).

   
  

Kan också berätta att jag var och såg Avatar igår, det var riktigt häftigt! Ingen orginell historia och man listade väll ut slutet ganska snabbt men det gör inget, för special effekterna är to die for. Jag hade hoppats på häftigare 3D effekter men det är väldigt coolt i vilket fall.

Tisdag, 15 December, kl 14:00

Då ska jag sammanfatta igen då, jag klumpar ihop allting som händer under en vecka i ett inlägg... ren lathet antar jag.

- Jag städade hos Lisa i fredags, det tog ungefär 1,30min och jag fick $20. Det blir en gång i veckan i fortsättningen, väldigt bra extra inkomst!
- Träffade Donna och några av de andra kvinnorna från boxningen i fredagskväll och det var hur kul som helst. Jag hade kramp i kinderna efter tre timmars skratt och trevligheter! Det stora pluset under kvällen var när Lulu bjöd hem mig till sig för julmiddag den 25. Blev överlycklig förstås för det innebär att jag inte behöver sitta här och tugga tonfisk på burk med den här familjen som jag är sjukt trött på.
- Min hösnuva börjar bli bättre, jag var täppt resten av förra veckan och hostade en del men nu är det mest en massa harkel. Jag överlevde i vilket fall.
- Planeringen för mina tre resor är i princip helt färdigställda. Jag är ganska nöjd, tyvärr gör jag inte allt jag vill helt enkelt för att det inte finns pengar. Jag kommer att komma hem fattig som en lus men jag tänker göra allt jag kan! Det ska bli jättekul i vilket fall. När allting är färdigställt (bokat och bestämt) berättar jag det här.

I lördags fick vi en "julgran". Sorry excuse for one if you ask me.



I morse vaknade jag och hittade FYRA spindlar som bosatt sig i mitt rum under natten. De var inte där när jag somnade igår i alla fall. De åkte upp i dammsugaren fort som attan.



Har säkert glömt att nämna något men det får bli senare i så fall. :-)


Bättre sent än aldrig

Torsdag, 10 December, kl 09:40

Här kommer videon som visar runt i trädgården, jag gjorde den för över en månad sedan men jag har försökt ladda upp den på YouTube förut och har misslyckats. Nu fungerade det dock så här är den. Den här filmades innan den stora flytten, så mitt rum är ju då inte där jag säger att det är osv. Men ni fattar väll helheten




Några punkter jag kan uppdatera er med:

- Däcket är betalt, det gick på $100.
- Jag har förmodligen utvecklat någon slags Nya Zeeländsk pollenallergi så jag är täppt och har svårt att andas. Men jag överlever väll det också.
- Justine vet nu att jag åker hem tidigare, även om min anledning till detta var en stor fet lögn men det spelar ju ingen roll. Hon gick på det så det räcker för mig.
- Justines föräldrar Helen och John kommer hit idag så innan veckan är slut kommer jag ha bokat allting inför min Queenstown resa. Den blir i början på Februari någon gång.
- Min semester i Januari är i planering, förmodligen blir det promenad längs Abel Tasman National Parks kust istället för att åka båt. Förhoppningsvis kan jag spara pengar i och med det. Jag ska prata med Christian och Sylwia (tysken och österrikaren från restaurangen) om de vill hänga med, det är ju trots allt roligare att vara fler än att bara vara själv. Om det inte är på gör jag det själv, Justine har ett enmanstält som jag kan låna! (Det tar ett par dagar att gå om man vill stanna vid stränderna).
- Lisa vars barn jag var barnvakt hos förra veckan har erbjudit mig ett jobb som städerska hos henne. Innebär att jag ett par timmar i veckan skulle komma och städa hos henne och tjäna lite extra pengar, tjoho! Det är en plåga att städa här och att behöva göra det dubbelt så mycket någon annanstans är ingen rolig tanke men de extra pengarna behövs verkligen.
- Ikväll är det volontärpartaj på SPCA, hoppas det blir kul!

Om det finns något mer intressant att berätta tar jag det senare. Jag har varit seg på blogg-mail-fronten den här veckan eftersom Internet segade ner i helgen (jag har laddat ner lite för mycket hehe...) men nu är allting tillbaka som vanligt så en ny header kommer väll innan veckans slut i alla fall.

Någon har förhoppningsvis roligt

Måndag, 7 December, kl ?

Vilken äckligt jobbig dag! Allting började ganska bra med boxning i morse, solade och läste fortsättningen på True Blood vid lunchtid och sedan åkte jag in till Richmond för att hämta Fergus och Kate. Då gick allting nedför. Det började med att jag skulle kolla hur mycket pengar jag hade på mitt konto eftersom Justine automatiskt överför pengar varje måndag till mig. Bankomaten visade att jag hade 50 cent på kontot, grattis. Jag gick vidare mot skolan och så får jag ett sms från min bank. Smset säger att jag har minus på kontot och är skyldig banken 25 cent. VA?! Jag ringer banken och får prata med kundtjänst, tydligen kostar det 75 cent att kolla hur mycket pengar man har på kontot. Grattis igen. Om jag inte går in och betalar banken 25 cent innan halv tolv (på natten) så kommer ytterligare avgifter. Mitt problem? Jag har inga kontanter med mig, allting gick till att fylla på bilen med bensin. Samla tankarna Hanna, hur ska du få kontanter? Jo du går in på Pak n Save och köper något och ber dem dra extra så att du får ut pengar. FEL! Det gick inte eftersom här på knäpp Nya Zeeland så räknas mitt kort som ett kreditkort och då går det inte att göra så! Suck. Så med ungarna i släptåg kör jag till banken för att prata med dem. Kl är runt fyra och det är ganska mycket trafik, jag misslyckas med en fickparkering, tappar tålamodet och kör ut igen för att sedan köra in på en väldigt smal gata för att komma till en parkering. POFF säger det! Jag blir livrädd, nu har jag repat upp halva bilen och försäkringer täcker säkert inget. Jag springer ut och ser att jag har pajjat däcket. Luften sipprar ut… great, just great. Ringer Horst och Justine som kommer 40min senare till räddning, vi byter däcket och Horst skrattar och säger att däcket inte går att reparera, alltså får jag dra mig in till en bilverkstad imorgon och KÖPA ett nytt däck! SVORDOM. Jag går till banken i alla fall för att prata med dem, men då är det stängt. Nu hoppas jag att Gud har lekt djävul tillräckligt mycket för mig idag och att min ”lön” överförs innan halv tolv i natt så att jag inte får ytterligare avgifter imorgon för att jag är skyldig banken 25 cent…

Så Justine och Horst tar barnen, jag kör hem innan dem och så kommer de små problemen… t ex att de inte köpt min havre så att jag inte kan äta gröt under veckan, inte heller min keso som är min huvudsakliga proteinkälla. Trots att jag tidigare bett dem att inte köpa chilismaksatt tonfisk har de köpt flera burkar av det. Imorgon får jag helt enkelt gå och köpa gröt  och keso själv, som om det inte räcker att jag köper min egen müsli och köpte min egen mat typ hela förra veckan. ARGHHHHHH

Jag sitter här och sliter håret i frustration över allt. URK.
Needless to say så har jag inte gjort någon ny header än.


Mer SPCA åt folket

Söndag, 6 December, kl 17:50

Som ni ser jobbar jag på en ny layout! Förmodligen blir det den här bloggens sista också. Trevligt va?
Tills allting är klart har jag lagt upp en video på YouTube med kattungarna jag kelade med i torsdags. "Tyvärr" hade alla blivit bortadopterade idag. Så idag ägnade jag mig åt annat än att kela med katter. Till exempel försökte jag och Jane att mjölka Hazel (en get) men det gick mindre bra. Jag matade lammen (som syns i videon nedan) med flaska och lekte lite med de nya kattungarna som fortfarande är väldigt små, ca 4 veckor skulle jag gissa.
På grund av dagens urkväder var jag kvar på SPCA fram tills 1 varav jag sedan åkte hem, åt lunch och sträckläste ut Living Dead in Dallas som jag började på igår. Det är del två i True Blood bokserien (bokserien heter Sookie Stackhouse: The Southern Vampire Mysteries). Satte mig på reservationslistan på biblioteket så fort jag läst ut första boken, det var väll några veckor sedan? Det är två reservationer framför mig och med julen och nyår som kommer och alla biblioteket-är-stängt dagar insåg jag att jag inte skulle få boken innan årets slut. Vad gör man? Man laddar ner boken från Pirate Bay såklart! Lite B att läsa ett Word dokument, måste erkänna att man inte får samma stämning som med en bok men är man otålig så är man. Nu ska jag fortsätta läsa del tre...


Inlägg nr 101

Fredag, 4 December, kl 07:30

Förra inlägget var inlägg 100, det glömde jag att skriva!
Star Trek var en jättebra film förresten. Jag kan i princip inte hitta något att hacka på... den var bara jättebra rakt igenom. Den har dock inte gjort mig intresserad att se de andra Star Trek filmerna eller tv-serien, trots att jag gillade det som liten. Men det är helt enkelt för att jag är alldeles för van vid dagens specialeffekter, jag skulle inte klara av att se det gamla haha.

Så igår morse på SPCA tokgullade jag med de fem långhåriga kattungarna. Jag satte mig på betonggolvet i deras "rum/bur" och alla fem kom skuttande. De sprang mellan benen, runt kring benen, upp på axlarna och armarna och var allmänt kattungeaktiga. Det var bara en liten flicka som inte var intresserad av att leka utan enbart av att kela. Först klättrade hon upp på axlarna och stod där och tryckte ett tag, sedan tog jag ner henne och la henne i knät. Samtidigt som de andra fyra sprang runt låg hon i knät lutad mot mig och försökte sova. Hur jag än lyfte upp henne och försökte lägga om henne fortsatte hon bara och tog det lugnt. Hon vakande en stund och tittade på mig och mjauade i ett par minuter innan hon fortsatte sova. Needless to say I fell in love.
Jag satt kvar på betonggolvet tills jag tappade känseln i de bakre delarna, alltså efter sisådär 45 minuter. Det var svårt att slita sig kan jag säga men om jag har tur är några av dem kvar imorgon när jag tänkte åka in igen och hjälpa till. Även på söndag.

Vid lunch igår fick jag oväntat frågan av Lisa (från restaurangen) om jag kunde passa hennes barn under kvällen. Jag ville ju gå till boxningen som jag bara gått till EN gång den här veckan men jag kunde ju inte tacka nej till lite pengar. Lisas barn Alice och Thomas är väldigt trevilga. Alice går i Fergus klass och Thomas är två år äldre tror jag, han är 8 år har jag för mig. Eftersom jag varit med dem förrut så gick allting bra. Jag kom vid 7 tiden och vid 8 fick de gå och lägga sig. Sen tittade jag på TV, LYX! Det var jättekul trots att det inte fanns ett smack att se. Eller jag såg Nyheterna, det var uppfriskande.
Kvällens överaskning blev att jag fick $25 av Lisa, mer än dubbelt av vad jag trodde! Jag var bara där i tre timmar, men jag tackade och bockade. Tyvärr kan pengarna inte gå ner direkt i sparpåsen, det är i princip ingen bensin kvar i bilen och jag får inga pengar att fylla på med förens på måndag. Suck. Men men, det är som det är det.

Idag vet jag inte vad jag ska göra, vädret ser bra ut nu men om jag ska kunna åka till SPCA imorgon och på söndag blir det inget bilåkande idag.

Förresten är det idag 101 dagar kvar tills jag åker hem. =)


Blä

Onsdag, 2 December, kl 16:55

Vilka jobbiga 24 timmar det har varit. Igår kväll såg jag 2012 på bio och kom inte hem förens vid nästan exakt midnatt. Filmen sög förresten, se den inte! Knappt värd att ladda ner. Två och en halv timme späckad med kliché efter kliché efter kliché, jisses. Den innehöll allt: Skilda föräldrar som hittar varandra igen, övermodiga/smarta barn, ca 100 i sista sekunden ögonblick, en osympatisk (rysk) biljonär som blir hjälte innan han dör, en ung rysk golddigger (med en hund som alltid ska räddas), en svart president, en stark pappa-dotter relation, en galen radiopratare, en tjock och girig politiker... ska jag fortsätta? Nae, den förtjänar inte mer av min tid eller ett större inlägg här i bloggen.

Så jag började få ont i halsen igår kväll men hoppades att det var något tillfällit, icke. Vaknade i morse och kände mig allmänt pissig så jag har suttit/legat inne hela dagen (det har regnat och åskat så mitt samvete har inte varit så dåligt för det). Tänkte först gå till boxningen men när jag började känna mig febrig insåg jag att det inte var en bra idé. Istället åkte jag och hyrde film efter jag lämnat barnen. Onsdag är specialdag, då får man två nysläppta filmer för $8 så jag hyrde Land of the Lost och Star Trek.
Jag såg Land of the Lost i förmiddags. Efter att ha sett ett antal urdålig och pinsamt barnsliga Will Farrell filmer borde jag insatt att även den här skulle vara skräp. Men Anna Friel är så söt så jag ville se den endå... jag plågade mig igenom den eftersom jag betalt för den. Dålig humor på högsta nivå.
Star Trek ser jag nog ikväll. Den har jag lite högre förhoppningar på...

Just nu sitter jag och kollar kläder på TradeMe, Nya Zeelands Tradera. Hittat två säljare som har MASSOR av kläder jag vill ha! Vintagekläder alltihop, "tyvärr" är mycket av det jag vill ha för litet (nog bra det, annars kan jag spendera hela min resekassa på kläder, lätt). Men några auktioner ligger på favoritlistan... inte för att jag har några pengar, men hittar jag något jag vill ha så är det svårt att låta bli. Jag spenderar ju så lite pengar på kläder nu för tiden, jag saknar det. Jag längtar hem till Lindex också, äckligt mycket faktiskt.
Så nu ska jag återgå till det och senare även till min bok.


RSS 2.0